Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Кампания за безплатно изследване за СПИН се провежда във Видин

16.08.2023

Кампания за безплатно изследване за СПИН се провежда във ВидинАнонимно и безплатно консултиране и изследване за ХИВ/СПИН ще бъде проведено от Регионалната здравна инспекция (РЗИ) във Видин. Инициативата е част от Националната лятна антиспин кампания. Изследванията се провеждат до 31 август във времето от 09:00 до 12:00 часа, каза за Радио ВИДИН експертът в институцията Марияна Чавдарова:

"Кампанията се провежда с цел увеличаване на информираността на младите хора и хората в риск относно начините на заразяване и предпазване с ХИВ/СПИН и сексуално преносими болести, като това, което ние правим, започнахме организация в имунизационния кабинет РЗИ - Видин, който се намира в сградата на РЗИ, 41-ва стая, етаж 3, да се провеждат тези бързи изследвания, бързи тестове за ХИВ. Освен това, на хората, които, посещават кабинета и желаят да бъдат изследвани за ХИВ, им се предлагат и бързи тестове за хепатит В и хепатит C, тъй като в момента също разполагаме с тях. Това са бързи тестове, на които се взема периферна кръв, съвсем безболезнено и бързо протича изследването. Резултатите излизат в рамките на 10-15 минути."

На 23 август мобилен екип на Регионалната здравна инспекция ще бъде разположен от 10:00 до 14:00 часа пред Художествената галерия в Крайдунавския парк. На 30 август бързи тестове за ХИВ ще се правят на площада в квартал "Нов път", каза още Марияна Чавдарова и допълни, че инициативата се изпълнява в партньорство с Българския младежки Червен кръст-Видин и здравните медиатори от Община Видин.


Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova