Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Видински деца събират пари в помощ на болно дете

14.05.2021

Видински деца събират пари в помощ на болно дете Мини - благотворителен базар организираха деца в квартал "Калето" в град Видин. Желанието им е да помогнат на 3-годишния Криси, на когото са му необходими доста средства за операция - казва 12- годишната Ванеса:

"Събираме пари за благотворителност за момченцето Криси. Той е на 3 години, болно от невробластом. Трябват му 100 000 лв и ние просто решихме да му помогнем. Ние не го познаваме, но видяхме, че му трябва помощ и решихме да му помогнем... Преди две години събирахме пари за Йосиф, ние го познаваме той ни е приятел... Вторият път пак от интернет бяхме видели за едно момиченце за операция за очите и по същия начин събрахме парите и ѝ ги дадохме... Събираме за Криси от една седмица, до сега сме събрали към 70 лв."

Създадена е дарителска кампания от роднини и приятели, с цел събиране на средства за лечението на Криси като поставяне на дарителски кутии в различни обекти на страната. На Фейсбук групата "Да помогнем на малкия Криси", се публикува актуална информация за състоянието на детето и всичко свързано с кампанията.

На своя импровизиран мини - базар децата предлагат ръчно изплетени гривнички от ластичета в различни окраски, боядисани кратунки - разказва 9-годишната Виктория:

"Гривничките ги правим ръчно и ги продаваме, след като ги направим. Плетем ги на пръсти с ластички... купуват различни хора, от квартала, други се разхождат... Кой колкото даде за гривничките... Парите ще ги изпратим през един линк към кампанията... Харесва ми, защото помагаме на деца и искам да оздравее Криси и да се оправи от болестта... На мен ми харесва как помагаме на децата и така ще се излекуват и ще бъдат като другите деца, да си играят... Ние всеки път различно излизаме, сутрин сме на училище и към три часа излизаме, докъм седем вечерта продаваме гривничките."

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2021 milostiv.org
dgamalova