Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Над 4500 лева събраха благотворителни събития в подкрепа на Зара от Видин

22.06.2022

Над 4500 лева събраха благотворителни събития в подкрепа на Зара от ВидинС благотворителен концерт и изложба във Видин връщат усмивката на 10-годишната Велизара. Тя е с вродено заболяване, а за да се подобри състоянието ѝ, преминава през скъпоструващи процедури, разходите за които са непосилни за семейството.

За да помогне, видинската танцова школа за модерен балет "Суинг" посвещава на Зара годишния си концерт, който преминава под мотото "Изтанцувай живота".

Малко преди концерта беше нареден базар с фотоси, заснети от Асен Станев, Борислав Борисов, Валентин Борисов, Евелин Евгениев, Антонио Митков и Виктория Топалска, която е автор на идеята за събитието. След концерта шестимата подредиха и фотоизложба.

"Крайната сума, която събрахме е 4 192,20 лв. Има допълнително преведени по сметката още 333, лв." - каза Елена Венелинова, ръководител на танцова школа "Суинг". Тя допълни, че събитията в подкрепа на Зара ще продължат. В залата за репетиции ще поставят и кутия за дарения. Ще продължат и съвместните благотворителни инициативи с фотографите от Видин.

Малко преди концерта, който се проведе на 1 юни, Велизара заминава с майка си за поредните медицински изследвания в клиника в Турция, където е и в момента.

"Сумата е чувствително голяма за всеки, не само за нас. За нас и 1 лв. от SMS е важен, да не говорим за сума над 4 000 лв. Вълнувам се много, щастлива съм много и безкрайно ви благодаря"- каза майката на Зара - Йорданка Стефанова.

Предстои поредната операция на Велизара. Около 50 000 евро е сумата, която близките ѝ трябва да платят. Нужна им е помощ за да могат да я съберат.

Информация за начините, по които маже да се помогне, е публикувана на страницата в подкрепа на Зара във фейсбук "Запази усмивката на Зара".

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2022 milostiv.org
dgamalova