Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Дарение от 195 таблета получиха видински училища в навечерието на 24 май

24.05.2022

Дарение от 195 таблета получиха видински училища в навечерието на 24 майУстройствата за онлайн обучение бяха дарени от софтуерната компания Amusnet Interactive на общо 9 училища в Община Видин. Събитието във връзка с връчването им се проведе в залата на Общинския съвет. На него присъстваха кметът на Видин д-р Цветан Ценков и заместник-кметът Борислава Борисова, Лилия Чаталбашева, директор „Маркетинг и комуникации“ и Огнян Леков – маркетинг мениджър в компанията, както и директорите на училищата.

Д-р Ценков изказа удовлетворението си, че дарението се прави в навечерието на най-светлия български празник 24 май. Той благодари на представителите на Amusnet Interactive за подаръка, който правят на видинските училища, като отбеляза, че таблетите ще бъдат много полезни при необходимост от дистанционно обучение. От своя страна Лилия Чаталбашева също изрази радостта си, че дарението стига до образователните институции в град Видин в навечерието на техния празник. „Видин е център с дългогодишна история и устойчиви традиции в образованието не само в Северозападния регион, но и в България. За нас наистина е чест да направим това дарение точно във Вашия град.

Надяваме се, че с този жест ще улесним както учителите, така и учениците в образователния процес. Ние дълбоко вярваме, че прогресът, развитието няма как да се случат в днешно време без високо технологични решения и устройства. Много благодарим на г-н Ценков и г-жа Борисова за съдействието това дарение да се случи“ – каза Чаталбашева.

След приветствените думи бяха подписани договорите за дарение. Директорите на 9-те училища (8 в град Видин и 1 в град Дунавци), получиха предназначените за тях таблети, като също благодариха за чудесния подарък в навечерието на празника на българската просвета и култура.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2023 milostiv.org
dgamalova