Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Видинска митрополия обявява конкурс, посветен на екзарх Антим

11.10.2022

Видинска митрополия обявява конкурс, посветен на екзарх АнтимТворческо състезание, посветено на живота и делото на Българския екзарх Антим Първи, организира Видинска митрополия. Темата на конкурса е „Ще бъда блажен, ако възкръсне България за нов свободен живот!“. Инициативата започва с благословението на Видински митрополит Даниил и се организира от Видинска митрополия, фондация „Читалище“, сп. „Читалище“ и дружество „Будители“ в обл. Монтана.

Целта на творческото състезание е да увековечи делото на първия български екзарх (от 1872 г.) – виден политик, общественик и Видински митрополит, останал в историята най-вече като борец за независимостта на Българската църква и за засилване на нейната роля като обединител на народа.

Конкурсът няма възрастови ограничения, участниците в него могат да са от 5 до 105-годишна възраст, разделени в следните категории: от 5 до 7 години, от 7 до 11 години, от 11 до 19 години и над 19 години.

Те ще мога да творят в жанровете: поезия-стихотворение, белетристика-разказ, публицистика – есе, рисунка и кинофилм.

Всеки може да участва с по едно авторско произведение.

Специално жури от известни писатели, членове на Съюза на българските писатели и изкуствоведи, ще оценява представените произведения.

Победителите, класирани на първо, второ и трето място във всяка възрастова категория, ще получат награди.

Специална награда ще връчат организаторите в лицето на Видинска митрополия, фондация „Читалище“ и дружество „Будители“ в обл. Монтана. Предвиждат се и поощрителни призове.

Медийният партньор – сп. „Читалище“, което тази година ще отбележи своята сто и петдесет годишнина, ще публикува наградените творби.

Всеки участник трябва да изпрати до 1 декември 2022 г. своята творба на имейла mitropoliavd@abv.bg или на адреса на митрополията: 3700 Видин, ул. „Баба Вида“ № 11, отбелязвайки трите си имена, точен адрес и телефон за връзка.

Отчитането на конкурса ще стане в навечерието на Рождество Христово. Резултатите от конкурса ще бъдат обявени на страницата на Видинска митрополия във фейсбук.

За повече информация: 0898 713 342 – Мария Ангелова.


Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2023 milostiv.org
dgamalova