Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Младоженци отказаха цветя и дариха парите за болни деца

01.07.2020

Младоженци отказаха цветя и дариха парите за болни деца Мило дарение получи центърът за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания "Дъга" във Видин. Гергана и Марио Георгиеви, които са семейство по-малко от седмица, се отказали от цветята за сватбения си ден, за да дарят себестойността им за децата и младежите от центъра, разказа https://bnr.bg/vidin. Успели да съберат 300 лева.

"Ще се опитаме да направим нещо, което да е полезно за всички деца е да закупим някакво съоръжение. Ще го обмислим. За нас дойдоха като изненада тези парички...Потребителите, които могат да изкажат свое мнение, могат да ни насочат към своите потребности, за да можем да вземем адекватно решение и паричките да се използват по предназначение и да зарадват децата и младежите. Ще предприемем това, което е най-добро за децата, за да знаят, че това им е един спомен от сватбата на тези млади хора, които за мен са доста отговорни, хора с добри сърца и каквито трябва да има повече сред нас", казва ръководителят на центъра Анжела Борисова.

И най-красивият букет за няколко дни увяхва, си казват Гергана и Марио, докато се подготвят за сватбеното тържество. Затова в поканите помолили гости да отделят средства за благотворителност.

"Още в самото начало Гергана пое тази инициатива. Каза: "според мен няма смисъл от букетите. По- добре да съберем тези парички и да ги дарим. Все още тогава не знаехме как точно и къде да ги дарим, защото в момента живеем в София. Аз съм родом от Видин, а тя е от Попово, но решихме сватбата да я направим във Видин. Някак си така ни дойде отвътре, че дарението трябва да е за града. Моята майка се познава с директорката на центъра и просто много бързо решихме, че дарението ще бъде за тях, за тези деца. Апелираме към повечето млади, бъдещи двойки да поемат тази инициатива и да направят дарения, без значение дали ще е индивидуално за някое дете или за някой дом, който се нуждае от средства", обясни Марио Георгиев.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2021 milostiv.org
dgamalova