Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Гери събра 83 000 лв. за протеза на ампутирания й крак

12.12.2023

Гери събра 83 000 лв. за протеза на ампутирания й кракДобрата новина съобщи борбеното момиче преди коледен благотворителен турнир по минифутбол, организиран в нейна помощ в родния й град. Сега средствата от събитието ще отидат за 3-годишния Тихомир от с. Михайлово, който е диагностициран с детска церебрална парализа и вътрешна хидроцефалия. За да може да продължи лечението му, са нужни по 1520 лв месечно до навършване на 7-годишна възраст.

"Много неочаквано за мен средствата се събраха. Не мога да опиша какво щастие изпитвам. Изискахме нова оферта за протезата. Сумата е 83 750 лв., тя включва престой и обучение в протезния център. Средствата, които имам, ще са достатъчни. Кампанията за набиране спира, при нужда ще бъде възобновена. Благодаря ви, че бяхте съпричастни и сбъднахте една моята мечта. Направеното добро винаги се връща към нас", сподели Гергана Петрова.

Новината идва като подранил подарък за 20-ия рожден ден на момичето, което продължава да преминава през множество трудности и житейски битки от ранна възраст. Съдбата на Гери е изключително тежка.

От рак на гърдата си отива майка й Десислава през 2010 г. Тогава момичето е едва на 7 години и още не е тръгнало на училище. От рак на стомаха си отива и вуйчо й Мирослав. Коварната болест сполетява и нея през 2017-а.

След серия от химиотерапии и операция за цялостна смяна на тазобедрена става с последваща нова химиотерапия ракът отново се връща в началото на декември 2018 г. с образувание в белия дроб и ставата.

Следват две поредни животоспасяващи операции. Лекарска комисия взима тежкото решение за ампутиране на крака с цел усложненията да не се разнесат по цялото тяло. Гери продължава с нов курс химиотерапия и скъпоструващо изследване в Австрия, което не се поема от здравната каса.

В най-трудните мигове за момичето неотлъчно се грижи всеотдайният му баща Емилиян. Налага му се да взима постоянно болнични, за да пътува с дъщеря си до многопрофилната болница "Св. Георги" в Пловдив, където протича химиотерапията всеки понеделник.


Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova