Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

За пациенти на хемодиализа: Дариха линейка за болницата във Враца

21.03.2024

За пациенти на хемодиализа: Дариха линейка за болницата във ВрацаДариха специализирана линейка на Многопрофилната болница във Враца. Тя ще транспортира пациенти, които са на хемодиализа от цялата врачанска област. Благородният жест е на националната кампания “Капачки за бъдеще”. Медицинското превозно средство пристигна днес, малко преди обяд в двора на лечебното заведение.

Нова придобивка има от днес врачанската болница във Враца. Националната кампания "Капачки за бъдеще" осигури специализиран медицински автомобил, който ще транспортира пациенти имащи нужда от хемодиализа на територията на областта.

Лазар Радков - "Капачки за Бъдеще":
Специално я подбрахме така че да може лесно да се поддържа и по-бюджетно. Върви добре колата.

Лечебното заведение изпитвало огромна нужда от специализиран превоз за пациенти, затова се обърнали към кампанията "Капачки за бъдеще", чрез председателя на Съвета на директорите д-р Нели Нешева.

д-р Кети Ценова - дир. на МБАЛ "Хр. Ботев", Враца:
Ние обслужваме цялата област, имаме пет лъча, който обслужваме с три автомобила към момента, което налага хората дето стоят там, да стават в 3.00 ч. за да могат да докарат единия курс, втория курс. Това ще ни помогне много, от една страна на персонала, а от друга малко ще подобри ка1чеството на живот на хората на хемодиализа, защото това е тежка съдба и каквото можем да направим за тях.

Това е първата транспортна линейка осигурена от националната кампания "Капачки за бъдеще". До този момент в страната са дарени общо 5 специализирани детски линейки и две офроуд линейки, както и много кувьози.

Лазар Радков - "Капачки за Бъдеще":
Линейката е осем + едно места и отзад има специализирана платформа за хората, които са в инвалидни колички, да могат да се качат.

Продължаваме да помагаме и сме благодарни на хората, които подкрепят каузата и тук също имаме много сериозен клуб във Враца, "клуб за бъдеще Враца", който освен, че подпомагат кауза по време на кампаниите и през останалото време подкрепят и развиват инициативи които са в полза на Враца, региона и хората.

22-ма са пациентите на хемодиализа, от всички общини на врачанска област. Всеки един от тях има нужда от две процедури в седмицата за успешното лечение на бъбречната недостатъчност. Следващата дарителска кампания на капачките е насочена към осигуряване на медицинска апаратура за детски, родилни и неонатологични отделения в цялата страна.

Лазар Радков - "Капачки за Бъдеще":
Направили сме проучване и предстои да ги оповестим.

А следващото събиране на капачки във Враца е планирано за началото на месец април.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova