Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Деца дариха дезинфектанти и рисунки на врачанска болница

12.05.2020

Деца дариха дезинфектанти и рисунки на врачанска болницаВълната на съпричастността към лекарите на първа линия стигна и до най-малките. Във Враца възпитаниците на детска градина и техните родители направиха дарение за местната болница.

Идеята възникнала във Facebook групата на детската градина. Родителите и учителите заедно решили точно на патронния празник - 9 май, вместо да получават, да направят подаръци. Част от дарението са дезинфектанти, купени с пари, които събрали всички.

"Свързахме се с ръководството на болницата, попитахме ги от какво имат най-много нужда. Те споделиха, че се нуждаят най-много от дезинфектанти. Ние ги поръчахме, закупихме ги и за мен е удоволствие да връча Свидетелството за дарение на д-р Керемедчиев", обяви директорката на детската градина Пламена Цветанова.

Решили да направят и конкурс за рисунки и да подарят част от тях на медицинските работници, които са на първа линия в борбата с COVID-19. Вдъхновител за творбата на 5-годишния Доминик била мама. От нея той разбрал кое е най-важното в борбата с пандемията. Затова апликирал истинска маска в центъра на изображението си.

Съвсем символично детските рисунки станаха притежание на медиците от врачанската болница на самия рожден ден на детската градина. По този начин моралната подкрепа на децата от детската градина ще бъде за всички – и за медиците, и за пациентите. Така по-бързо ще се изпълни и голямата мечта на Додо - коронавирусът да се махне и всичко да са отново заедно. За да могат отнова да играят и да учат заедно, и да са волни и щастливи, както преди пандемията.


Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2020 milostiv.org
airbgstat.info