Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

19-годишно момиче с множествена склероза се нуждае от подкрепа за трансплантация

Author: Милостив | 19.07.2019

19-годишно момиче с множествена склероза се нуждае от подкрепа за трансплантация Атанаска е 19-годишно момиче от Якоруда, диагностицирано с множествена склероза през 2016 г. Миналата година тя завърши средното си образование и с първата си самостоятелна отговорна стъпка продължи образованието си в ЮЗУ-Благоевград със специалност "Начална педагогика с английски език".

За съжаление обаче здравословното състояние на момичето се влошава рязко. Зачестяването на пристъпите й и обикалянето по болниците я принуждават да се оттегли от университета след 2-я месец.

Съобразявайки неефективността от проведените 3 вида лечение, 3-те пъти в пътуване до Индия за 3 терапии в рамките на 10 месеца, поддържащото лечение с „плазмафереза“ и „барокамера“ в България, родителите на момичето търсят болница и място, откъдето може да бъде излекувана напълно.

Така те попадат на руската Първа градска болница „Н. И. Пирогов“ в Москва. След връзка с тях лекарите дават 99 % успеваемост на лечението за Атанаска. То се предвижда да се състои в трансплантиране на стволови клетки. Затова стартират благотворителни акции, кампании и други форми на дарения, за да съберат сумата от 45 000 евро.

Добрата новина е, че малко над половината сума вече е събрана, тъй като много близки, роднини и приятели на Атанаска и семейството й, и още повече непознати, но взели присърце положението на младото момиче, са откликнали веднага, щом са научили, че за нея има лечение. Така към момента недостигащата сума е 20 000 евро.

Атанаска вече е записана за лечението в московската болница и ѝ остава по-малко от 1 седмица да отлети за Русия. Момичето не е загубило настроението си и въпреки състоянието си се усмихва и гледа с надежда пред себе си. Нека ѝ помогнем да се яви на това лечение, от което зависи животът и бъдещето й:

Дарителска банкова сметка в УниКредит на Атанаска за лечението й:
IBAN: BG36UNCR70001523592875
Титуляр: Атанаска Георгиева Парцова
Телефон: 0876693536


Удостоверителни документи за лечението на Наска:

a. Епикриза:
, , , .


b. Дарителска банкова сметка:
, .

c. Документ със сумата за трансплатанцията и името на банката, през която московската болница приема изплащането за лечението на Атанаска:
, .

Source:
Picture: Милостив

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova