Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Дарители събраха 1300 книги за читалищна библиотеката в Згарево

16.06.2022

Дарители събраха 1300 книги за читалищна библиотеката в ЗгаревоНад 1300 книги събра HR експертът Милен Великов с помощта на дарители за обновяване на книжния фонд на Читалище „Съзнание 1897“ в плевенското село Згалево. Специалистът по управление на човешките ресурси и създател на подкаста „Капиталът човешки с Милен Великов“ отчете резултатите от благотворителната кампания в профила си във Facebook и благодари на всеки един човек, който е „дарил частичка от себе си“ за обновяване на фонда на библиотеката. В кампанията, която беше обявена от Великов в последните дни на май и продължи до 8 юни, са дарени парични средства на стойност около 850 лв., а книги и списания са изпратени от Плевен, Варна, Кюстендил и Търговище. Книги са дарили и от НЧ „Димитър Каляшки – 1920“ с. Жиленци. Сред подкрепилите кампанията са също писателят Иво Сиромахов и актьорът Мариан Бачев. Транспортът е осигурен от Илиян Севдин.

„Благодаря от сърце на дарилите книги, списания и лични пари. Благодаря, че намерихте начин, видяхте смисъл, обещахте и се включихте в тази инициатива. Благодаря, че ме подкрепихте, подкрепихте четящите в с. Згалево, доверихте се на един апел тук. Ако някога минавате от там, помнете, че частичка от вас се намира в библиотеката, защо не и в съзнанието на хората и техния бъдещ мироглед. Вярвам, че промените ще са към по-добро“, написа още Великов.

След успешно приключилата инициатива в село Згалево предстои описването и подреждането на книгите в библиотеката, популяризиране на заглавията и авторите, „както и вътрешната потребност на читателите да изследват новите гледни точки, да ходят по-често там – да четат, мислят и интерпретират. Да пазят и съхраняват дареното – също. Да надградят тази инициатива! Поклон пред всички вас и благодаря от сърце!“, допълни Милен Великов.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova