Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Продължава кампанията за Дарина Василева

03.02.2020

Продължава кампанията за Дарина Василева Продължава кампанията в подкрепа на Дарина, до момента (януари, 2020 г.) не е събрана още нужната сума (от над 7100 лв.), нека довършим започнатото начинание!Да помогнем на млада жена, която постепенно губи сили поради невъзможност да се подложи на необходимото лечение.

Дарина Василева е на 40 г. и е от Бургас, и страда от автоимунното заболяване Лупус еритематодес в кожно-ставна, неврологична, бъбречна и хематологична форма. Поради това Дарина е пенсионер по болест вече 24 години и е със 100 % намалена трудоспособност.

Заболяването на младата жена често е причина за редица други съпътстващи заболявания и здравни усложнения. В случая с Дарина особено затруднение възниква с проявата на диабет през 2006 г. Поради опасност от увреждания, новото заболяване възпрепятства приложението на стандартните лекарства за Лупус еритематодес. При тези обстоятелствата лекуващите лекари в клиника „Св. Иван Рилски” в София препоръчват като единствена възможност лечение с медикамента „Имуновенин”. Лекарственото е скъпоструващо, не се поема от Здравната каса и необходимата сума за неговото месечно приложение възлиза на ок. 1300 лв. За да има възможност да се постигне ремисия се препоръчва курс от лечение в продължение на една година, чиято стойност надхвърля 15 000 лв. Сумата е непосилна за Дарина и тя прибягва да помощ чрез медиите и DMS кампания (ТУК). Събират се почти 4000 лв., които обаче се оказват недостатъчни за извършване на целия курс от лечение. Нямайки възможност да се лекува и доведе заболяването си до евентуална ремисия, Дарина прилага кортикостероидно лечение, от което развива остеопороза и остеомелит. Отслабената от остеопорозата костна система довежда да здравни усложнения с гръбначни прешлени, поради което Дарина е принудена през повечето време да се придвижва с инвалидна количка.

Тя и нейният възрастен баща се издържат чрез пенсиите, които получават, но наемът и консумативите, както и възникващи различни здравни усложнения, не им позволяват да спестяват за лечението. Съвсем наскоро Дарина трябваше да се подложи на спешна очна операция, за което бяха употребени почти всички оставащи средства в дарителската сметка. Младата жена, заедно със своя баща, често може да бъде видяна при храм „Св. Успение Богородично” в Бургас, където разчита на помощ от добросърдечни хора.

Дарина моли за възможност да се бори със своето заболяване и би била благодарна за всяка помощ. Всеки, който има възможност да помогне, може да го стори на следната сметка:

IBAN:BG96RZBB91551004033025

BIC: RZBBBGS

Райфайзенбанк, титуляр Дарина Василева

Тел. за контакт: 0883 588 444 (Дарина Василева)

Страничка за помощ на Дарина във Фейсбук – ТУК

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2021 milostiv.org
dgamalova