Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Да помогнем на Маги да проходи

20.11.2023

Да помогнем на Маги да проходи През декември четиригодишната Магдалена Велчева ще навърши 5 г., но от двумесечна възраст се бори с Детска Церебрална Парализа. Тя се ражда два месеца преди термина с тегло едва 1240 гр. С много сила и жажда за живот тя успява да се пребори с изпитанията, които живота ѝ поднесе твърде рано.

Оттогава провежда ежедневни рехабилитации, плуване, логопед, хипотерапия. Следва и операция на очите, а миналата година и Фибротомия за отпускане на мускулите с добър ефект, но недостатъчен тя да проходи. Всички терапии и операции покриват със собствени средства.

Семейството, обнадеждено от добрите резултатите на деца, преминали през това, кандидатства и получава одобрение от детската болница в Сейнт Луис /САЩ/ за Селективна Дорзална Ризотомия, операция при която се прекъсват част от сензорните дорзални нервни окончания, които причиняват спастичността в крайниците.

Преди седмица Маги получи одобрение от Д-р Парк, който извършва операцията от над 30 години. Тази операция ще намали спастичността в мускулите ѝ, ще подобри баланса ѝ, и ще даде шанс тя да проходи. Сумата е непосилна за семейството на Маги, затова се нуждаят от нашата подкрепа, за да може тя да проходи.

Необходимата сума за операцията е 51 680 долара, а до момента са събрани 18 040,24 лв.

Маги е едно лъчезарно, пленяващо всички с усмивката си дете, което мечтае да ходи и лудува като всички. Тя ходи на детска градина с помощта на мама, а там най-много обича да играе с приятели, народните танци и математиката.

Поставени са дарителски кутии в сградата на Община Бургас, в ДГ "Звездица Зорница", ДГ "Калинка" - кв. Рудник и кв. Черно море и в много търговски обекти в града и съставните селища.


Можете да подкрепите Маги още чрез:

СМС на номер 17 777 с текст DMS MAGI

Или с дарителски превод по банков път в ДСК АД:
IBAN: BG68STSA93000030367335
Титуляр: Магдалена Димитрова Велчева:


Можете да се включите в групата „Благотворителен базар в подкрепа на Маги - да ходи сама“, като предлагате или купувате неща в полза на Маги или да поставите дарителска кутия.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova