Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Натали Василева се нуждае от помощ, за да продължи лечението си

27.11.2023

Натали Василева се нуждае от помощ, за да продължи лечението си32-годишна жена се нуждае от помощ, за да може да продължи лечението си. Тя страда от рак на стомаха, а след операция получава разсейки в черния дроб.

Натали Василева живее в село Кътина, край Нови Искър. През 2021 година започва да повръща и губи част от теглото си. След посещение при лекар ѝ назначават медикаментозно лечение. Състоянието ѝ обаче не се подобрява, а два месеца по-късно откриват огромен тумор в стомаха ѝ, който пречи на приетата храна да преминава в храносмилателната система.

Следва операция в столична болница, след която е подложена на по-лека форма на химиотерапия.

Натали се връща на работа, но получава нов признак, че нещо не е наред – очите ѝ пожълтяват. Оказва се, че черният ѝ дроб не функционира, а след първия тумор има метастази и на черния дроб. Новият тумор обаче не може да бъде премахнат по никакъв начин. Заема 2/3 от черния ѝ дроб и е резистентен към химиотерапии.

Единственият шанс за Натали да оцелее е лечение в Израел. Тя вече работи със специалисти в Медицински център "Асута", където проф. Меримски и връща надеждата за живот. Там са ѝ направени генетични изследвания и е установена мутация.

Сумата за лечението на Натали обаче се оказва непосилна за нея и близките ѝ. Струва 25 000 лева на месец и ще продължи около година.

Към всички младата жена се обръща с думите:

"Отправям този апел за помощ към всички вас!
Това съм аз - Натали, на 32 години. Преди две години бях диагностицирана с рак на стомаха. Преживях 6-часова операция и след това химиотерапия и точно, когато си мислехме, че съм го преборила, ми откриха разсейки в черния дроб.

За съжаление, последващата химиотерапия не успя да го премахне и туморът се разрастна в корема ми и лимфните възели и се влоших.

В България ми казаха, че няма надежда и шанс да се оправя, но аз знам, че имам силата и волята да преборя смъртоносната диагноза.

Пратих епикризите си в различни страни и в Израел един професор ни даде лъч надежда! И така, в разгара на войната, излетях до страната и се срещнах с професор Меримски в Тел Авив, където ми направиха обстойни изследвания и план за лечение.

Той не само каза, че ще успее да подобри състоянието ми, но и обеща да се бори с мен до пълното ми излекуване! Лекарството, което трябва да ме спаси и престоят ми там струват по 25 000 лв за месец, в продължение на година. Към момента успяхме да го вземем за 2 месеца. За жалост сумата за лечението за предстоящите месеци е непосилна за мен и семейството ми!

Моля, всеки който може и има желание да сбъдне мечтите ми за живот и светло бъдеще, да ми помогне! Аз няма да спирам да се боря! Дори и малкото за нас е голяма крачка към надеждата".

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova