Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Малкият Цветин има спешна нужда от средства за лечение

11.08.2022

Малкият Цветин има спешна нужда от средства за лечениеЦветин Андреев Каканаков съвсем скоро е навършил пет годинки. Той е дълго чакан подарък, а от скоро и батко на няколко месечно братче. Радостта в семейството му стихва, когато Цветин внезапно получава подуване на лимфните възли на вратлето. Всичко започва с наглед безобидно лечение и смяна на няколко антибиотика. Уви, това не дава резултат, а лимфните възли се подуват още повече. Следват изследвания и консултации с хематолог. Стига се до скенер и биопсия в Пирогов, след което Цветин е хоспитализиран в ИСУЛ.

Потвърдената от двете болници диагноза е злокачествен тумор - Дифузен нехочкинов лимфом, неуточнен, Т-клетъчен, IV-ти стадий. Така само за няколко дни, светът на Цветин и на семейството му се преобръщат… Време за губене няма, необходими са незабавни действия.

Лекарите в България препоръчват химиотерапия - лечение с вливания, но родителите решават по препоръка на свои близки да потърсят консултация в клиники в Истанбул. След проучвания и препоръки заминават незабавно за болница Acibadem Maslak в Истанбул, Турция.

На първата консултация там, детският онколог проф. Фунда Чорапчиоглу, потвърждава диагнозата. Започват множество изследвания, PET скенер, биопсия и подготовка на детето за лечение.

Предложено е 6-месечно лечение, чиято цена по оферта от болницата е в размер на 100 750 евро, в която сума са включени 11 допълнителни пункции на костния мозък. В цената по оферта не са включени допълнителните разходи като лекарствата, престоя в Турция и всички други текущи нужди, които могат да възникнат в хода на лечението. Лекарите не препоръчват детето да пътува обратно до България в този период. На всеки няколко дни ще се прави обследване на Цветин, за да се види как върви лечението.

Така известната до момента обща сума за лечението, с включените пункции на костен мозък, е 100 750 евро, като в нея не са включени гореизброените допълнителни разходи.

Сумата е непосилна за семейството и затова се обръщаме към вас, добри хора. Нужна ни е вашата финансова подкрепа, за да върнем усмивката на лицето на Цветин, за да върнем куража на неговите родители, за да спасим един детски живот.

Поради незабавното заминаване на семейството за Истанбул, титуляр на банковата сметка, по която се набират средствата, е на неговата майка.

Титуляр: Цветелина Джонева-Каканакова
IBAN: BG68RZBB91551077150480 (сметката е в лева)
Основание: Дарение за лечение на Цветин Каканаков

Revolut акаунтът е по номер 0882007764

Ravtag: @slyubovzatsvetin

PayPal:

Tsvetelina Dzhoneva-Kakanakova

slyubovzatsvetin@gmail.comИ знаете ли, любимият супер герой на Цветин е Спайдърмен. Той силно иска да прилича на него.

В живота, обаче, героите са обикновени хора като нас. Те нямат необикновени способности, нямат свръхсили и не са по-различни от всеки друг човек. Героите са именно хората, които правят разликата - с вярата в сърцата си, с малките ежедневни добрини, с делата си, превръщащи мечтите в реалност.

Нека бъдем героите в историята на Цветин! Всеки малък жест има значение, всяка малка добрина може да помогне да постигнем най-важното - Цветин да получи така необходимото му лечение и да видим отново усмивката на лицето му.

Важно: всяка актуална медицинска и финансова информация, касаеща развитието на лечението на Цветин, неговото състояние, набраните и разходвани парични средства, ще бъдат своевременно актуализирани в групата. Кампанията ни ще бъде безусловно прозрачна, защото сме водени от висша кауза. За всякакви въпроси може да се обръщате към част от супер героите, които заставаме с лицата си:

Пламен Манчоров, 0882 007 764

Надежда Недева, 0882 921 804

Повече информация може да видите и на Facebook страницата

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova