Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Млад мъж се нуждае от средства за лечение

17.06.2024

Млад мъж се нуждае от средства за лечениеМлад мъж с тежко заболяване има нужда от нашата помощ. Клиника в Сърбия дава надежда за подобряване на състоянието му, но сумата, необходима за лечението е твърде голяма за семейството му.

Кирил, от години единственият начин по който може да се придвижва е с помощта на количка. Причината е спинална мускулна атрофия, диагноза, която той получава още като дете. „Като го повеждахме да ходи, плачеше. Започнахме да ходим по доктори и на година и седем месеца, му откриха заболяването”, разказва майката на Кирил Силвана Томова.

Така Кирил живее с болестта вече близо 30 години. Ежедневието си прекарва в пределите на дома. „Блокът не е пригоден за излизане навън, на стълбите няма никаква рампа, излизането навън е доста сложно за някои в моето състояние”, споделя младият мъж.

Въпреки това любовта го намира, а нейното име е Мария. „Той е всичко за мен, аз още в началото като се запознахме с него, не ме интересуваше, че той е в количка, че не може да ходи. Аз обикнах неговата същност, това какъв човек е той”, казва приятелката на Кирил Мария Тончева.

В желанието си да помогне на любимия, Мария открива клиника в Сърбия, която предлага лечението със стволови клетки. Метод, чрез който състоянието на Кирил може да се подобри значително. Сумата необходима за терапията обаче е непосилна за семейството.

„Терапията е насрочена за другия месец 14 юли трябва да сме там и ни остават още около 10 000 лв. Дава ми много голяма надежда, много съм ентусиазиран да видя какво ще се случи, защото през целия ми живот никога не сме попадали на вариант за подобрение”, казва Кирил.

ДАРИТЕЛСКА СМЕТКА
IBAN: BG35FINV91501317724708
Титуляр: КИРИЛ НИКОЛАЕВ КИРИЛОВ

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova