Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Атлети организират благотворително бягане за Дани във Варна!

Author: petel.bg | 17.04.2019

Атлети организират благотворително бягане за Дани във Варна! „Един за всички, всички за Дани!“ . Toва е посланието на голямо благотворително бягане, което организират на 20-ти април (събота) във Варна група млади хора, обединени в приятелство и посветени на спорта. Над 15 са организациите от неправителствения сектор и бизнеса, които към този момент заявяват своята подкрепа за събитието.

Всички заедно искат да помогнат на двегодишния Дани да се включи в нова рехабилитационна програма в чуждестранна клиника. Канят всеки друг, който може да помогне и обича бягането.

Йордан Веселинов Ганчев се ражда през февруари 2017-та година в Добрич с тегло 1080 г. Десет месеца по-късно лекарите му поставят диагнозата детска церебрална парализа (ДЦП). Така още от мъничък Дани води голяма битка. През последната година след диагнозата, а и преди това, на Дани е провеждана рехабилитация в България. Междувременно семейството на момченцето научава за нова рехабилитационна програма в турска клиника. Сумата от 2400 евро месечно, необходима за рехабилитацията в

„Рибем“, е непосилна за младото семейство.
В 9:30 на 20.04.2019 г., на входа на Морската градина във Варна, ще бъде даден старт на различни лекоатлетически надпревари: масов старт 5 км; бягане за малки спортисти; демонстрация на зумба; табата; тренировка за деца; 9-часов крос, отворен за всички, които желаят да изпитат силите си и да проведат дневния си крос като дарителска подкрепа за Дани.

Андрей Трайков е рехабилитатор от Варна, който променя живота си и възстановява своето здраве чрез бягане. Не случайно в спорта открива сърцето на благотворителната инициатива за Дани. В началото на пролетта той и негови приятели започват организацията на лекоатлетическо събитие. Подкрепят ги от iRun.bg, които влизат в организационния екип.

„Желанието ни е да превърнем 20-ти април в спортен празник и чрез идеята за повече движение да съберем средства, с които да подпомогнем семейството на Дани в осигуряване на дългосрочна рехабилитационна програма. Дани е още толкова малък, а вече се бори с трудностите в живота... И ако сега това момченце ни дава от своята енергия в детската си усмивка, която носи, и чистотата на своето сърце, защо ние да не вложим енергия, за да му осигурим живот без трудни препятствия“, споделя Андрей.

Програмата на маратона:
09:30 ч. Начало на 5 км парково бягане с iRun.bg – старт от Слънчевия часовник.
10:30 ч. Начало на 9-часово бягане със старт от „Раковината“ с Андрей Трайков.
10:30 ч. Начало на бягането за деца – две обиколки около „Морско казино“.
11:00 ч. Начало на детска функционална тренировка.
В програмата на събитието са включени тренировки по зумба за деца – 12:00 ч., както и тренировки по табата – в 13:00 ч.

На пунктове по трасето на бягането ще бъде осигурена вода, както и вкусни изненади за всеки участник. В 11:30 ще започне пица парти и брънч за всички, които участват в „Един за всички, всички за Дани!“

С подкрепата на спонсори вече са осигурени и наградите в специална томбола.


Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2021 milostiv.org
dgamalova