Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

1,8 млн. лв. за детските реанимации събра концертът на Българската Коледа

Author: bTV | 26.12.2017

1,8 млн. лв. за детските реанимации събра концертът на Българската Коледа Милион и 800 хиляди лева са събрани снощи по време на концерта на Българската Коледа. Данните не са окончателни, защото кампанията и даренията продължават.

Близо 26 милиона лева са събрани за 12 години, от началото на инициативата. Тази година Българската Коледа е в подкрепа на детските реанимации в страната. Освен тях ще бъдат подпомогнати и други детски клиники.

Около 5 % от децата постъпващи в болница са в критично състояние, налагащо незабавна висококвалифицирана помощ. Денонощно в реанимациите на болниците се борят за живота на малките пациенти, но за съжаление част от необходимата апаратура е морално остаряла, което я прави ненадеждна. Това е и причината тази година кампанията Българската Коледа да призове "Да помогнем на децата в реанимация".

Политици, дипломати и граждани присъстваха на 13-тото издание на инициативата "Българската Коледа".

„Вече 12 години българската Коледа е пример за нещо значимо, създадено от българи, за да помага на българи. Тази благотворителна инициатива е най-доброто доказателство, че нашият народ може да си поставя големи цели и да ги постига заедно”, каза Владо Пенев.

Каузата - както всяка година - беше подкрепена от актьори, музиканти, спортисти и журналисти.

„Тук съм, защото знам какво е да загубиш дете. Загубих дете. Загубих моето дете преди много години, но болката не си е отишла. Тогава мислех, че само на мен ми се случва това. Сега знам, че и други семейства преминават през този ад. Така разбрах по трудния начин, че едно от най-важните неща в живота е не какво си направил за себе си, а на колко хора си помогнал”, заяви Любо Нейков.

15-годишната Мила, която е едно от децата на Българската Коледа, е вдъхновила песента на Миро "Има смисъл.

„Последният път, когато бях при нея, я питах какво пожелава на българите. И тя ми каза - дръжте се заедно”, сподели Миро.

Със специално видеообръщение в инициативата се включи и българският патриарх Неофит.

„Страданието на нашите ближни и особено на децата на България е изпитание за всички нас, изпитание за нашата човечност да съчувстваме и състрадаваме”, каза патриархът.

Над 25 милиона лева са събрани през последните 12 години, а със средствата са подпомогнати над 2200 деца и е закупена апаратура за 210 лечебни заведения.

При предишното издание на кампанията благодарение на хилядите дарители бяха събрани близо 2 милиона лева. С тях бяха подпомогнати близо 500 деца с хронични и тежки заболявания, беше купена и високотехнологична апаратура за 10 болници в цялата страна.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2020 milostiv.org
airbgstat.info