Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

БЧК Сливен събира пари за Топъл обяд

Author: Дарик | 03.12.2015

БЧК Сливен събира пари за Топъл обяд За седма поредна година стартира Коледната благотворителна кампания на Българския Червен кръст за осигуряване на безплатен обяд на деца от социално слаби семейства, сираци и полусираци, деца на самотни родители.

До 4-ти януари 2016 г. гражданите ще имат възможност да направят дарения в благотворителните кутии на БЧК, разположени в магазините "Кауфланд" в кв. „Българка" и до Автогара - Сливен.

Финансовите постъпления ще бъдат предоставени за програма "Топъл обяд", по която БЧК от 1 декември 2015 г. осигурява безплатен обяд за 30 деца от Сливен. За техния подбор подкрепа оказаха училищата от Сливен. Трапезарията се реализира за десета поредна година и ще продължи 60 учебни дни в рамките на месеците декември, януари, февруари и март в заведение „Оранж" - Сливен.

От 20-ти декември доброволци на Младежкия Червен кръст ще оказват съдействие на клиентите при получаване на покупките след маркирането им от служителите на касите. Желаещите ще имат възможност да направят дарение в касичките с отличителните знаци на Червения кръст. Събраната сума ще се използва целево по програмата „Топъл обяд".

„Прегръдката не убива. Дискриминацията - да" - това е мотото, под което ще протече АНТИ-СПИН кампанията на БЧК и тази година. Тя е посветена на информирането на младите хора за начините за предпазване от инфектиране с HIV и на борбата със стигмата и дискриминацията към хората, живеещи с вируса и СПИН.

Младежи от много клубове на БМЧК - област Сливен ще заявят своята позиция за отговорно поведение, с цел предпазване от заразяване, както и своята подкрепа за хората, живеещи с този проблем. Раздаване на информационни материали и презервативи, окачване на червени лентички, или изрисуването им на ръката, изготвяне на табла и плакати, презентации и лекции са част от дейностите, предвидени от младежките клубове. Доброволци ще призоват гражданите към съпричастност и в централната част на града.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2021 milostiv.org
dgamalova