Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Братче и сестриче на 14 и 15 г. с душевни трамви се нуждаят от помощ

Author: Милостив | 13.12.2017

Братче и сестриче на 14 и 15 г. с душевни трамви се нуждаят от помощ През лятото майка на две деца с тежки психофизически трамви се обърна към нас за помощ. Тогава майката беше останала без работа, беше принудена да освободи и квартирата си. Направихме призив за помощ и за няколко дни много от вас реагираха присърце в нейна помощ! Мариела започна работа, подписа и нов договор за наем на жилище.

Двете й деца Светльо, на 15 г., и Стефани, 14 г., по стечение на обстоятелствата са имали тежки премеждия за годините си. Бащата ги е извеждал от дома им и не само че не се е грижел за тях, но и ги е изоставял в дом за сираци! По време на един от престоите там Светльо е бил ударен в главата с твърд предмет от друго дете. Вследствие на това у него остава тежка душевна трамва, изразяваща се в страх, напрежение, разконцентрация, слаба памет, словесни нарушения, проблем със зрението; изоставане в училище, нужда от съдействие на ресурсен учител, психолог и логопед.

Подобно е положението и при Стефани, която също е била оставяна в дом за сираци. Разликата при нея е, че, макар тя да не е удряна в дома за сираци с твърд предмет, през 2015 г. е била блъсната на пешеходна пътека с 60 км. от камион по поддръжка на Община Люлин, София! И вече 3 години делото на Мариела за обезщетение от инцидента се бави. Последствията за Стефани за тежки: поява на огнища в главата, движещи се към гръбначния мозък; също трудности при запомняне, разконцентрация; нарушено зрение; нужда от помощта на ресурсен учител, логопед и психолог. Състоянието ѝ се влошава въпреки проведеното препоръчано лечение.

На Стефани е нужно да се направи платен ЯМР, но майка й Мариела отлага заради липса на пари.

Самата Мариела е принудена да работи почасова работа, включително поддържане чистотата на жилищни сгради, за да може да обръща внимание на децата си, за които няма кой да ѝ помага при отглеждането им. Това се отразява на доходите за преживяването им. Жената е в състояние да работи и на пълен работен ден, но при други обстоятелства.

Семейството живее с не малки ограничения – без телевизор, без компютър; децата не разполагат с таблети или смартфони. Проблемите с очите при Стефани са сериозни, Светльо също има проблем със зрението. И на двамата се налага да носят очила. И двамата имат проценти от ТЕЛК, като при Светльо те са над 50! Мариела изпитва сериозни затруднения за заплащне на ЯМР за Стефани. За битовата техника – ако някой има в излишък някое от устройствата, които Светльо и Стефани не притежават, може също да им го подари. За връзка с Мариела – 0886218054.


Публикация - 1, 2


Дарителска сметка за лечение на Светльо и Стефани в ОББ:
BG13UBBS80021059921740 (в лв.)


Удостоверителни документи:

1. Дарителска банкова сметка:
, , .

2. Епикризи

а/ Епикриза на Стефани:
, , .

b/ Епикриза на Светльо:
, , , , .

Source:
Picture: Милостив

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2020 milostiv.org
airbgstat.info