Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Безплатни гинекологични прегледи в столичната Втора АГ болница до края на месеца

Author: www.dnesplus.bg/ | 23.08.2016

Безплатни гинекологични прегледи в столичната Втора АГ болница до края на месеца Всяка трета българка страда от миомна болест. Стряскащите данни представи акушер-гинекологът от столичната болница "Шейново" д-р Гергана Петрова. В последните години все повече се е увеличил процентът на дамите, които редовно минават през профилактични прегледи, посочи още д-р Петрова.

От днес до края на месеца лечебното заведение започва да провежда безплатни прегледи за жени с миома на матката. На пациентките ще бъде предлагана и индивидуална терапия и лечение.

Близо 30% от жените у нас са с миома на матката. Тревожната статистика показва още, че все по-често се диагностицират млади жени между 20 и 22 години. АГ специалистът от болница "Шейново" д-р Гергана Петрова поясни, че миомата е доброкачествено заболяване, което може да бъде отстранено.

"Зависи в коя възрастова група се установи миомата на матката. Ако жената не е завършила своите репродуктивни заложби, най-често се извършват безкръвните лапароскопски операции. В зависимост от големината, може да се наложи и отворена операция да се направи, при което се отстранява самия възел, а се съхранява матката. Вече при по-голяма възраст или при наличие на някакви обилни кръвоизливи може да се пристъпи към отстраняване на матката", разясни д-р Петрова.

За щастие, обаче се увеличава и здравната култура на българката, допълни д-р Петрова.

Безплатните прегледи за миома на матката започват да се провеждат от днес в столичната Втора АГ болница и ще продължат до края на месеца. Прегледите ще се извършват всеки делничен ден между 9.00 и 13.00 ч. във втори кабинет. Задължително е преди това да се направи записване на телефон - 02/ 9659 481. /dariknews.bg/


Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2020 milostiv.org
airbgstat.info