Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Благотворителна кампания в Благоевград помогна на 180 семейства в нужда(преглед)

Author: uspelite.bg | 25.01.2018

Благотворителна кампания в Благоевград помогна на 180 семейства в нужда(преглед)Приключи дарителска кампания в Благоевград, която помогна на десетки семейства в неравностойно положение да посрещнат коледните празници с нова надежда за по-добро бъдеще.

"Приятели, наши връстници гладуват! Нека спрем това!" - с този призив Общинският съвет по наркотични вещества и Православния информационен център на Неврокопска света митрополия апелира хората да отворят сърцата си. Те са главните организатори на благотворителната кампания, а хората към която е насочена са семейства на наркозависими, болни, бедни и самотни благоевградчани.

Благодарение на дарителите, тази година са събрани около 1600 кг трайни хранителни продукти като олио, брашно, захар, макаронени изделия и много лакомства.

Храната е разпределена между 180 семейства в нужда, като освен хранителните пакети на нуждаещите се са раздадени пресни плодове и одеяла.

В кампанията се включват много млади хора и ученици, а също така и девет училища, като сред най-активните са II ОУ “Димитър Благоев“, СУИЧЕ “Св. Климент Охридски“, XI ОУ “Христо Ботев“.

Студентите на гл. ас. д-р Марияна Шехова-Канелова от ЮЗУ “Неофит Рилски“, ученици от СУ “Паисий Хилендарски“-с. Абланица, представители на дребния бизнес и граждани също оказват специална подкрепа.

На доброволческата кухня за бедни към църквата „Св. Николай“ в благоевградския квартал „Грамада“ са закупени месни продукти, с които да се подпомогне дейността ѝ.


Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2020 milostiv.org
airbgstat.info