Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

5600 лв. се събраха за двойки с репродуктивни проблеми на благотворителен бал

Author: plovdivtown.com | 08.11.2018

5600 лв. се събраха за двойки с репродуктивни проблеми на благотворителен бал 5600 лв. се събраха снощи на благотворителен бал, поместил се в Гранд хотел Пловдив. Бал, който имаше за цел да помогне на двойки с репродуктивни затруднения. Двойки, които биха дали мило и драго да си имат детенце, но към които, поради някаква причина, съдбата е по-сурова.

Именно това е целта на Фондация „Мечта за дете“, която е едва на 4 месеца, но за този период е реализирала 70 безплатни прегледи, 20 безплатни спермограми и няколко финансови подпомагания на семейства, достъп до нужната информация, връзка и работа с професионалисти в медицинския бранш. Да не говорим за емоционалната и психическа подкрепа, която е не по-малко важна.

Зад фондацията стои Ивелина Рускова, която също е минала по този труден път, продължил цели 12 години, но увенчан с щастлив край. Лице на Фондацията е журналистът Стефи Стаменова.

Истината е, че снощи залата в хотела бе пълна с доброжелатели, представители на политическия и бизнес елит на Пловдив, хора на изкуството, майки и бащи, сблъскали се със същите проблеми, или просто личности, които приемат каузата присърце. Чрез томбола и предварителни куверти се събра и горе споменатата сума, която ще послужи за добра цел, а освен нея организаторите подариха и безплатна ин-витро процедура на двойка с репродуктивни затруднения.

Но въпреки сериозната цел на събирането, то не можеше да мине без забавление и изкуство, защото не трябва да се оставяме мъката да ни завладее, нали? Няма нищо по-добро от позитивното мислене, особено когато то е споделено с музика. Затова на сцената излязоха много родни изпълнители от най-малките, до най-големите, за да подкрепят каузата, чрез таланта си. Първа се появи Смиляна Захариева, заедно с прекрасните народни музиканти, които буквално накараха присъстващите да настръхнат с изпълнението им на Химна на Родопа планина. Не случайно, г-жа Захариева е заслужила мястото си в Гинес.

След тях бе ред на дечицата, които припомниха на всички колко ценен е детският смях. Едно след друго къде свенливо, къде уверено се представиха възпитаниците от Детска вокална формация „Омайниче“ с музикален педагог Таня Орманова и Балетно студио „Малките ангели“. Освен тях се насладихме на музиканта на годината Мичо Димитров, певицата Цветелина, Илко Василев, Галияна Арсова, Бонимир Бонев и още много.

Хубаво е когато толкова хора се обединяват за едно светло бъдеще, особено когато става въпрос за бъдещето на децата. Хубаво е когато границите се разпукват и личности от различни поприща отдават каквото могат, за да донесат промяна. В крайна сметка, всички се раждаме с тази цел – да постигнем промяна!

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2021 milostiv.org
dgamalova