Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Благотворителен маратон за деца с увреждания

Author: Дарик | 10.10.2017

Благотворителен маратон за деца с увреждания Инициативата е организирана от ParaKids - миналогодишен победител в ПРОМЯНАТА, а събраните дарения ще бъдат използвани за закупуване на екипировка за спортни занимания на деца с увреждания

На 15 октомври, неделя, в 10.00 ч. пред Националния стадион "Васил Левски" в София ще бъде даден стартът на първия благотворителен маратон под надслов "Можем да бягаме заедно", който е част от тазгодишното издание на Софийския маратон. Доброволци ще пробягат разстоянието от 10 550 м заедно с Йоана на 13 години, Ивета на 15 години и Любомир на 12 години, които са с церебрална парализа и Боги на 12 години, който е незрящ.

И четирите деца участници в благотворителния маратон се занимават със спорт под грижите на екипа на ParaKids. Един от доброволците, които ще пробягат маратона, е Александър Цоканов, треньор по лека атлетика на деца с увреждания към Българската параолимпийска асоциация.

Идеята за благотворителния маратон е на Хадас Шабат и тя я сподели за пръв път от сцената на независимата конференция TEDxSofiaLive, която се проведе през април 2017 г. В лекцията си Шабат заяви: "Видях на маратон в Прага родители, които тичаха с детето си, което беше с увреждания. На гърба на тениските на родителите имаше надпис: "Тичаме за тези, които не могат". Когато засия щастието в очите на това дете на финала, реших, че ще тичам за децата, които не могат. И ще привлека и други към каузата".

За реализацията на идеята Хадас Шабат се свързва с организацията ParaKids, чиято мисия е използвайки спорта като свързващ и включващ фактор, още от ранна детска възраст да дадат възможност на всяко дете да бъде пълноценно.

Организацията спечели първо място в конкурса за социално предприемачество на ПРОМЯНАТА - най-голямата социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп и фондация Reach for Change. Двигатели на промяната зад ParaKids са докторантките в НСА - Бояна, която е ски инструктор и учител по физическо възпитание и Даниела - физиотерапевт и треньор по адаптирано плуване.

Всеки желаещ може да се включи в маратонското бягане или просто да дойде пред Националния стадион "Васил Левски" да подкрепи усилията всички деца да могат да имат равен шанс да спортуват, независимо от различията.

Всички събрани средства ще бъдат използвани за закупуване на екипировка за спортни занимания на деца с увреждания.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2020 milostiv.org
airbgstat.info