Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

В Кнежа започна благотворителна кампания за купуване на кувьози

Author: plevenzapleven | 29.01.2019

В Кнежа започна благотворителна кампания за купуване на кувьозиДарителството и грижата за по-слабия са едни от най-благородните човешки качества. Когато те са съпътствани с екологични мерки, то положителният ефект от тях е гарантиран! Всички ние ежедневно употребяваме голямо количество пластмаса – особено пластмасови бутилки. Част от тях се изхвърлят чрез сметоизвозването, а друга – се изгаря. И двете неща имат негативен ефект върху околната среда! В тази връзка Община Кнежа поръча изработката и започна монтирането на метални сърца, които са пригодени за събиране на капачки от пластмасови бутилки.

За сега такива сърца ще бъдат разположени в ДГ „Огнян Михайлов“, в двора на ОУ „Васил Левски“, пред МБАЛ-Кнежа и пред сградата на Общината. Освен капачки, Общината ще събира и пластмасови бутилки, които биха могли да се предават в МУЦТПО (Старата гимназия) и на бившия Бетонов възел.

„Разпоредил съм всички общински учреждения в т. ч. Общината, МБАЛ, училищата, детските градини и др. да предприемат необходимите мерки за разделното събиране на пластмасовите капачки и бутилки. Надявам се и органите на държавната власт, както и частният бизнес също да се включат. Апелирам и Вас – гражданите на Община Кнежа да подкрепите кампанията“, казва кметът на община Кнежа Илийчо Лачовски.

Със събраните средства от пластмасовите капачки и бутилки ще бъдат закупени кувьози за МБАЛ-Кнежа, които са животоспасяващи при преждевременно раждане. „Считам, че можем да обединим усилия и да създадем условия, при които най-нуждаещите се да получат най-ценното – шанс за живот! Разчитам на Вашата съпричастност в осъществяването на тази благородна кауза!“, добавя кметът.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2020 milostiv.org
airbgstat.info