Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Благотворителна изложба събра средства в помощ на деца диабетици

Author: plevenzapleven.bg | 23.11.2015

Благотворителна изложба събра средства в помощ на деца диабетици Благотворителна изложба се състоя на 20 ноември в София. Нейната цел бе подпомагане на деца с диабет тип 1. Изложбата беше организирана от асоциация „Докосни дъгата“ като част от кампанията „За нов живот“, чиято мисия е събиране на средства за закупуване на инсулинови помпи и консумативи за деца-диабетици в затруднено положение и повдигане на обществен дебат за поемане на скъпите клинични средства от Националната здравноосигурителна каса. Това разказа пред „Плевен за Плевен” баронеса Денислава Ангелова (баронеса Денислава Плевенска). Тя е съучредител на асоциация „Докосни дъгата”.

По време на изложбата на благотворителен търг бяха представени картини, дарени от художниците Денислав Маринов, Теодора Михайлова и Мишел Вълчева, средствата от продажбата на които постъпиха във фонда на „Докосни дъгата“ и ще бъдат оползотворени за закупуване на нови помпи и консумативите за тях. По време на събитието гостите получиха възможността да закупят и картички, нарисувани от детските скаутски организации в цяла Европа. Писателят Никола Дюбоа пък дари 2 броя от книгата си “Приятно ми е Никола”, които също бяха продадени в подкрепа на децата с диабет. Приятна изненада за гостите се оказаха и шаржовете на обществени личности, нарисувани от Даниел Иванов и продадени за каузата.

Водещи на събитието бяха актьорът Веселин Плачков и певицата Мариана Попова – лица на кампанията „За нов живот“. Мариана използва случая да представи и новото си видео – „Бяло“ – посветено на децата с диабет тип 1 и на каузата на кампанията. По време на събитието бяха продадени и 3 нейни албума в помощ на малчуганите.

Съучредителят на „Докосни дъгата“ баронеса Денислава Ангелова и председателят на асоциацията Петя Раева също дадоха своя принос за благородната цел. Те предоставиха свои продукти - червеното вино на баронеса Ангелова “Ensemble de Marveille” и бялото вино и трапезна вода “New Green Line” на – Петя Раева, които също се продаваха благотворително.

Тази изложба е едно от поредицата събития, свързани с кампанията „За нов живот“. Основателите на „Докосни дъгата“ Петя Раева и баронеса Ангелова вече посетиха Велико Търново, където се състоя специален мач на националния отбор по футзал на хора с диабет, както и Варна, където със съдействието на асоциацията, бе открит първият Център за иновативни терапии и авангардни технологии в диабета (ЦИТАТ-Д).

На 24 ноември, във Военния клуб в София пък, ще се състои благотворителен концерт в подкрепа на каузата с участието на Теди и Силвия Кацарови – също членове на „Докосни дъгата“.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2020 milostiv.org
airbgstat.info