Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Събират пари благотворително за Дома за медико-социални грижи за деца – Варна

Author: varnautre.bg | 23.05.2017

Събират пари благотворително за Дома за медико-социални грижи за деца – ВарнаЗа втора поредна година Фондация „Оренда” организира Седмица на благотворителността, която ще се проведе в периода 5 – 11 юни 2017 г. И този път част от средствата, събрани по време на кампанията под мотото „Време за добро!”, ще бъдат дарени на Дома за медико-социални грижи за деца – Варна (ДМСГД). Те ще бъдат предназначени за изграждането на детска площадка в двора на здравното заведение, която да отговаря на най-новите стандарти за безопасност и да е подходяща за деца с увреждания. Предходното дарение за ДМСГД, събрано по време на Седмицата на благодарността през 2016 г., бе в размер на 3 700 лв. Средствата бяха вложени за ремонт в Отделението за недоносени бебета в Дома за медико-социални грижи за деца – Варна.

Благотворителната инициатива на Фондация „Оренда” има и друга кауза, а именно – подкрепа за децата с аутизъм и техните родители. Партньори са Мисия „Промяна”, Клуб за народни танци „Моряците”, Фондация „Живот в спектъра”, PTPI The Dolphins.

По време на Седмицата на благотворителността ще се проведат поредица от инициативи. Част от тях са надиграване по народни танци, спортно състезание, лов на улики, изложба, благотворително бягане и коктейл. Организаторите отправят и предизвикателство към варненските фирми и компании – да си изберат конкретен ден от седмицата, в който да набират средства благотворително или да споделят за каузата част от изработеното през конкретния ден (дни). На всеки участник ще бъде даден отличителен знак, който да го прави разпознаваем.

Повече подробности за Седмицата на благотворителността можете да получите ТУК.


Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2020 milostiv.org
airbgstat.info