Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Продават произведения на изкуството в подкрепа на деца в неравностойно положение

Author: Дарик | 22.10.2015

Продават произведения на изкуството в подкрепа на деца в неравностойно положение Ежегодната благотворителна кампания за продажба на произведения на изкуството стартира на 18-и октомври, в деня на покровителя на художниците Свети Лука. Кампанията цели да помогне на деца и младежи в неравностойно положение и се организира от фондация „Св. Св. Константин и Елена“.

Инициативата, под надслов „Изкуството за деца в нужда“, е в помощ на подрастващите, настанени в социални институции, помощни училища, домове и центрове за настаняване от семеен тип, които фондацията от години подпомага – ДДЛРГ „Княгиня Надежда“, ДДЛРГ „Другарче“ и ЦНСТ към дома, помощното училище с интернат „Св. Св. Кирил и Методий“ в с. Кривня, а от тази година вече и децата и младежите, настанени в новоизградените центрове за настаняване от семеен тип „Изгрев - изток“ и „Изгрев – запад“, както и Дома за медико-социални грижи за деца във Варна. В благотворителния каталог на инициативата „Изкуството за деца в нужда“ за 2015 година са включени над 130 картини, фотографии, малки пластики и икони на повече от 60 български и чуждестранни творци, като повечето от тях са дарили изцяло или частично своите произведения в подкрепа на кампанията.

Сред имената са наши творци с международно признание – Стоимен Стоилов, Васил Петров, Светлин Ненов, Венцислав Антонов, Павел Митков, а също млади и талантливи български и чуждестранни автори. Всеки, който желае да се включи в благотворителната кампания и чрез изкуството да подпомогне децата в нужда, може да разгледа творбите, които са изложени като постоянна експозиция в арт пространството на хотел „Азалия“ в к.к. „Св. Св. Константин и Елена“ или да използва интернет каталога, публикуван в сайта www.foundation.bg и Facebook страницата на фондацията.

Поръчки се приемат също по e-mail ([email protected]) или на телефоните на фондацията. Всички произведения са със сертификат за произход. С него дарителите получават и Сертификат за дарение. Кулминацията на благотворителната разпродажба тази година е на 1 декември, когато е традиционния благотворителен коктейл, с който символично се закрива кампанията. На събитието ще бъдат поканени представители на държавната и местната власт, депутати, политически лидери, бизнесмени, общественици, известни лица от театралните, музикалните и кино средите и медиите.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2020 milostiv.org
airbgstat.info