Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Изплети шапка, шал или чорапи за човек без дом. Подари му топлина.

Author: Милостив | 05.10.2015

Изплети шапка, шал или чорапи за човек без дом. Подари му топлина.Студеният есенен вятър и неспиращият октомврийски дъжд ни напомнят, че зимата наближава. На нас ни е лесно, отваряме зимния гардероб и изваждаме топлите дрехи, шапки и ръкавици. Има хора обаче, които нямат тази възможност. През зимните месеци бездомните хора получават подслон само през нощта и прекарват целия ден навън в студа. Случва се да им бъдат предоставени дарения под формата на дрехи и храна, но по-рядко срещани са шапки, шалове, ръкавици и чорапи, с които да се стоплят. Поради тази причина Timeheroes започват инициатива под надслов "Изплети топлина".

В нея могат да се включат доброволци от цялата страна, които имат желание да оплетат вълнени шапки, шалове, ръкавици и чорапи за хора, лишени от покрив над главите си.

Преждата се осигурява от организаторите, а ентусиазмът от плетачите! Не е нужно да имате умения. Организират се уъркшопове по плетене, които учат как се борави с куките. Първият уъркшоп е на 3 октомври от 11:00 ч. в офиса на фондация "Има начин" на бул. "П. К. Яворов" №22 в София.Всеки плете у дома или на организираните сбирки. Преждата се доставя от организаторите, но ако получавате прежда по пощата - разходите са за ваша сметка.

Изплетените подаръци трябва да са готови до края на ноември, защото през декември организаторите ги раздават на нуждаещите се.

В миналогодишното издание на кампанията 370 доброволци стоплиха 1700 бездомни хора в цяла България. Включeте се пак и тази година.

За да се включите, изпратете заявление за участие - тук

Мисията е от 1 октомври 2015 г. до 30 ноември 2015 г.


Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2021 milostiv.org
dgamalova