Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Фенове на "Ботев" събраха 6000 лева от благотворителния търг в подкрепа на Ники

Author: botevplovdiv.bg | 21.01.2016

Фенове на "Ботев" събраха 6000 лева от благотворителния търг в подкрепа на НикиПривърженици на ПФК "Ботев" Пловдив събраха сумата от 6000 лева, която ще бъде дарена за лечението на 23-годишния почитател на клуба Николай Попов, който страда от левкемия. Десетки фенове от различни възрасти се включиха в благотворителния търг на базата в Коматево и наддаваха в продължение на час и половина за близо 60 артикула, спортния клуб.

Най-скъпо оценената вещ на търга бе фланелката на бившия играч на Барселона Деко, с която португалският футболист вдигна купата на Шампионска лига през 2006-та година. Ценният артикул, който бе предоставен от президента на БФС Борислав Михайлов, отиде при привърженик на "канарчетата", който пожела анонимност.

Вторият най-желан артикул на търга се оказа капитанската лента на Иван Цветков от последния мач на "жълто-черните" през сезон 2014/2015., която отиде в ръцете на именика Антон Митрев.

Фен-фракцията Лудата Банда откупи екипа на Тодор Неделев от мача на националите с Италия в Палермо за сумата от 500 лева. Момчетата подариха фланелката на родителите на Ники, които присъстваха в залата.

Изненадата на търга бе продажбата на фенски шал от лимитирана серия на Александър Миневски, който бе наддаван до 500 лева. Шалът "Рамо до рамо" се явява и най-скъпият шал на "Ботев" в историята. Той отново бе закупен от фен пожелал анонимност.

Зам.кметът по "Младежки дейности и спорт" Георги Титюков, който също взе участие в търга, си закупи оригинална снимка на отбора на Ботев от 80-те години, а фен на "жълто-черните" увеличи архива си с ценна програма от 62-ра година от 1/8-финалния мач на КНК с ирландския Шамрок Роувърс.

Феновете наддаваха още за топки от различни години, значки, календари и други интересни артикули от историята на 104-годишния клуб.

В края на вечерта развълнуваният баща на Ники - Тодор Попов благодари пред всички присъстващи в залата с думите:

"40 години съм фен на Ботев и никога не съм си представял, че такъв ден ще настъпи за мен и по този начин ще се изправя пред вас. Искам да благодаря на всеки един за подкрепата и всичко което правите", сподели Тодор Попов, който не скри сълзите си. Той и семейството му получиха аплодисменти и много пожелания да бъдат силни в тежката борба с левкемията.

Артикулите, които останаха непродадени на търга ще бъдат пуснати в продажба във фен-страницата на КПБП.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2020 milostiv.org
airbgstat.info