Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Бургаско семейство живее в глад и болести. Нека им помогнем!

Author: Милостив | 16.01.2017

Бургаско семейство живее в глад и болести. Нека им помогнем!Преди няколко дни наш читател - иподякон Иван, за когото многократно сме разказвали и който дори сега се намира в болница, ни писа с молба за помощ в подпомагането на една бедна и безработна жена, гледаща болния си мъж.

Името й е Милена Янчева и е на 47 години от Бургас. Завършила е висше образование и е работила като инженер-технолог. Малко след раждането на дъщеря си светът й се срива. Заболява от „нервно разстройство и параноидна шизофрения”. През това време мъжът на Милена се грижи за нея и детето им. Милена се съвзема от това състояние едва 7-8 години по-късно.

Но по ирония на съдбата нейното съвземане граничи с влошаването на състоянието на съпруга й Иван, който тогава получава инсулт. За последните десет години той прекарва общо два инсулта и един бализъм (неволни разтърсващи движения в крайниците) след инсулт. Преди 2 месеца Иван е получил 3-и инсулт. В момента е на легло - с диагноза „Исхемичен инсулт”.

Предписват му скъпо лекарство - „Невроегед” (2700 лв.) за 3 месеца и още куп други лекарства. Дъщеря им, която живее във Варна под наем и с ниска заплата, се е принудила да изтегли кредит от 3000 лв., за да може баща й да получи жизненоважното лекарство.

В момента Милена живее с мъжа си в тежка мизерия - дотолкова, че се нуждаят и от прехрана. Наскоро, когато е била в бургаския храм „Св. Николай Чудотворец”, е помолила за 3 бутилки олио и 3 пакета брашно. Дори и обувки е нямала доскоро. От състрадание към нея иподякон Иван ѝ купил ботуши, за да не ходи навън с домашни пантофи. Инвалидната пенсия на Милена е 117 лв., на мъжа й е 257 лв.

Нека помогнем на изстрадалата жена да излезе от безизходицата, в която се намира семейството й. Най-необходими са им храната и лекарствата; памперси за мъжа й Иван (когото лекари и зъболекари посещават в домашни условия); токът също не могат да си платят. Двамата живеят в Бургас, в кв. „Меден рудник”, телефон за връзка с Милена - 0887 12 44 74.


Документи за достоверност:

ТЕЛК на Милена:
, , , .

Епикриза на Иван:
, .News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2020 milostiv.org
airbgstat.info