Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Нов обдишващ апарат е дарен на МБАЛ - Асеновград

Author: tvsatcom.bg | 07.02.2019

Нов обдишващ апарат е дарен на МБАЛ - АсеновградС нов, специализиран апарат за изкуствена белодробна вентилация работят от седмица в Отделението по анестезиология и интензивно лечение в МБАЛ Асеновград. Сумата за новата апаратура е на стойност 24 000 лв., като десет хиляди лева за закупуването му е дарил служител на асеновградската болница, останалите средства са от бюджета на лечебното заведение.

В отделението, в което лекуват едни от най-тежките случаи, вече седмица разчитат на техника от ново поколение, която по важност може да се сравни с апарат за хемодиализа, каза управителят на МБАЛ Асеновград, д-р Иван Червенков.

"Апаратурата е швейцарска – Хамилтон C1, с възможност за обдишване на различни възрастови групи", поясни началникът на отделението д-р Караманова. Тя рaзполага с абсолютно всички режими за обдишване, включително и с неинвазивна апаратна вентилация, което означава, че пациентът няма нужда да бъде интубиран, каза още д-р Караманова. Това е особено важно за пациенти с хронична обструктивна белодробна болест, с дълго страдание преди това. Слага се маска и се включва режим „неинвазивна белодробна вентилация”. Това предполага, че пациентът ще бъде обдишан за по-кратко време, по-бързо ще бъде оксидиран и елиминиран въглеродния двуокис и по-бързо ще бъде възстановен. Апаратът показва и състоянието на белия дроб на пациента, показва резистентността на дихателните пътища, което дава възможност за един анализ за моментното състояние.

"Много важно е за нашето отделение, че имаме такъв апарат, защото при нас пациентите се нуждаят от дихателна реанимация", каза началникът на ОАИЛ.


Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2020 milostiv.org
dgamalova