Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

С дарение – играчки и книжки, младоженци зарадваха децата от дом "Детелина"

Author: www.bgsever.info | 20.08.2015

С дарение – играчки и книжки, младоженци зарадваха децата от дом "Детелина"Много детски усмивки и радостни емоции дариха младоженците Мина и Любослав Ячеви на децата от дом „Детелина“ в ж.к. „Сторгозия“ в Плевен. Замисълът за благотворителната инициатива „Плюшена играчка вместо цвете“ се зародил седмици преди сватбата на двамата влюбени. „Цветята увяхват, а детското щастие е нещо толкова истинско и незаменимо като преживяване. Затова решихме с бъдещия ми съпруг да заменим цветята за сватбата с детски плюшени играчки, книжки и помагала. А после да ги дарим на децата от дом „Детелина“, обясни булката Мина Ячева.

Над 200 гости на сватбата снощи в хотел „Ростов“ са приели с ентусиазъм инициативата на младото семейство и са ги подкрепили. Така днес по обяд повече от сто плюшени играчки, помагала и детски книжки стигнаха до малчуганите от дом „Детелина“. С голяма радост, глъч и положителни емоции децата посрещнаха подаръците на младоженците. „Щастливи сме, че можем да дадем късче щастие на децата, да им помогнем за изживеят щастливи мигове. Че има ли нещо друго, което да е по-важно от това?!“, коментира благотворителната инициатива младоженецът Любослав Ячев.

Все повече млади двойки организират благотворителни инициативи за децата. Техните усмивки и щастие са нещо незаменимо като преживяване. И не за ден, за два, замисълът е да се създава добра, положителна емоционална среда за децата от социалните домове. „Не можеш да станеш добър родител, ако не си добър човек. Това е важно да се знае от младите хора“, каза в заключение бащата на младоженеца Правдомир Ячев.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2020 milostiv.org
airbgstat.info