Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

75-годишен пенсионер дари спестяванията си на Дома за стари хора в Дреновец

Author: monitor | 28.01.2016

75-годишен пенсионер дари спестяванията си на Дома за стари хора в Дреновец Седемдесет и пет годишният Венелин Лозанов дари спестяванията си на Дома за стари хора в Дреновец, съобщи кметът на община Ружинци Александър Александров. Пенсионерът дарил 10 000 лева преди Коледа на Дома за стари хора, в който той живее вече пета година. За възрастният човек Домът е неговият роден дом, в който се грижат за него , в който са приятелите му.

Парите Венелин Лозанов успял да задели докато работел в строителството. Решил да ги дари, когато се разболял много тежко.

Уплаших се ,че ще умра и трябва да направя добро дело, да помогна с каквото мога на хората , които живеят в Дома, разказва дядо Венчо, както го наричат всички в Дреновец. Помислил си, ако живея след дарението , хората в Дома пак ще се грижат за мен, защото са моето семейство. Ако ли пък не – ще ме запомнят с това , че съм направил добро, философски разсъждава дядото днес.

С парите дядо Венчо пожелал да се закупят електроуреди и обзавеждане за възрастните хора в Дома. И кметът на община Ружинци Александър Александров се погрижили да изпълнят волята му.

Александър Александров определя дядо Венчо като герой на днешния ден, в който много хора живеят трудно и без близки. Кметът допълва, че от дарението са останали малко пари и с тях през пролетта ще благоустроят градинката в Дома. Той се обръща към всички добри хора с апел: ако могат, да помогнат с още средства, за да може Домът да има и свой автомобил, от който има нужда. Не нещо кой знае колко луксозно, но добро, за да може с него да се превозват хората от Дома при нужда.

След като направи дарението дядо Венчо днес е по добре здравословно. Дори е успял да преодолее тежките си здравословни проблеми. Вече се изправя от инвалидната количка и дори се движи по-малко.

Дядото е щастлив че си има Дом, където се чувства добри и има приятели и хора, които се грижат за него. Заключена в Дреновец стои родната къща на дядо Венчо, дом който той е градил години.

В Дома дядо Венчо е щастлив, защото си има и хоби. Започнал е да прави макети на сгради от картон, докато е прикован в инвалидната количка. Радостта и щастието, удовлетворените му е голямо , защото макетите се раждат от ръцете му с много любов и после подарява направеното за спомен на приятелите от Дома.


Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2020 milostiv.org
airbgstat.info