Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Млади червенокръстци от Ценово зарадваха социално слаби семейства

Author: dunavmost.com | 25.02.2019

Млади червенокръстци от Ценово зарадваха социално слаби семейства В Основно училище „Христо Ботев“ в Ценово се състоя поредната акция по добротворство.

Тя беше посветена на Световния ден на добротата, който по традиция се отбелязва на 17 февруари. Дарителски пакети получиха осем социално слаби млади семейства от общината – шест от Ценово и две от Караманово. Въпреки че родителите са изпаднали в изключително затруднено положение, те не са спрели децата си от училище или детска градина.

В дарителската кампания се включиха активно не само всички ученици от учебното заведение, но и техните преподаватели. Идеята беше на местната структура на Българския младежки червен кръст и беше подкрепена безрезервно от всички. „Само за няколко дни с дарителски пакети се препълни една от класните стаи. Събрахме много дрехи, обувки, хранителни продукти и консерви. Дрехите, независимо че са употребявани, са много запазени, Храните са в срок на годност, а повечето от консервите са закупени от магазините“, сподели председателката на младите червенокръстци Александрина Владимирова. Помощите са предназначени не само за децата, но и за техните родители. В Караманово едното семейство, което е с четири деца, получи като дарение и чаршафи. Със съдействието на общинската администрация в продължение на няколко часа доброволците обиколиха нуждаещите се. По време на раздаването на пакетите присъстваха зам.-кметът на община Ценово Ваня Игнатова и директорът на училището Камелия Леонова. Те се ангажираха и с набавянето на обувки за малките палавници.


Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2021 milostiv.org
dgamalova