Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Добри хора даряват красиви тоалети за абитуриентския бал на стотици деца

24.05.2023

Добри хора даряват красиви тоалети за абитуриентския бал на стотици децаа поредна година кампанията "Облечи дете в нужда" ще помогне на над 100 деца в затруднено положение да отидат на бала си. От тази година кампанията помага не само на деца в неравностойно положение, а и на останали без родители.

"Кампанията е от много години. Като собственик на СПА център, от години правя безплатни прически и маникюр за деца в неравностойно положение. Разговаряйки със социалните работници, със собствениците на училищата, се оказва, че дадено дете няма да отиде на бал, защото няма рокля, друго - защото няма обувки... Така се роди идеята", обясни инициаторът на кампанията "Облечи дете в нужда" Димитрина Помакова - в "България сутрин".

"Магията на доброто стана като лавина, започнаха да осигуряваме тоалети за абитуриентските балове, мои клиенти ме подкрепиха първоначално, а сега го правят хора, които ни намират в социалните мрежи и без да се познаваме даряват прекрасни тоалети", сподели тя.

По нейни думи до този моменти 106 са облечените от дарители, като се очаква бройката да се увеличи.

"От години събираме тоалети, това са хора, които ни даряват техните прекрасни тоалети, с които са били принцът и принцесата на бала. Вместо да стои в гардероба, дават едно продължение по този начин. Имаме над 400 тоалета и официални над 150 костюма, това е огромно за съхранение. За следващата година молим дарителите да ни търсят в края на февруари за кампания 2024 година", призова Помакова пред Bulgaria ON AIR.

Тя допълни, че благотворителността е част от нейното семейство, а в момента се занимава и с кампанията "Да влезем в обувките на дядо Коледа" за първи юни.

"За един ден успяхме да облечем 30 деца, пробвахме над 200 рокли, емоцията беше голяма. Молим всеки, който иска да дари при нас, да има търпение", каза Помакова.

Source:

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova