Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Добри хора сбъднаха мечта на момче с увреждания да отиде на море

Author: Нова телевизия | 26.06.2018

Добри хора сбъднаха мечта на момче с увреждания да отиде на море История за една сбъдната мечта. Миналата есен ви разказахме за жена от Велико Търново, която изминаваше всеки ден по четири километра, за да води детето си с увреждания на училище. Тогава тя живееше в покрайнините на града.

Шест месеца след репортажа общината осигури жилище на самотната майка в оживен квартал близо до училище. При втората ни среща с нея, синът й си пожела да види плажа. За 35-годишната Анета Янева и сина й Пресиян, това е вече минало – изминаването на четири километра всеки ден до центъра на Велико Търново.

Половин година по-късно Анета вече има жилище в оживен квартал за себе си, и двете си деца – Пресиян, който е болен от мускулна дистрофия и 6-годишния Божидар. Семейството на Анета вече започна да мечтае.

Пари за море самотната майка няма. Хотелиер от Слънчев бряг, обаче, чу историята на Анета, и ѝ направи подарък – седемдневна почивка в курорта.

„Искам да благодаря, но думите няма да са достатъчни да им се отблагодарим за съдействието, да дойдем на морето”, каза Анета.

Освен едноседмичната, ол инклузив почивка, подарък за Пресиян и неговото семейство е и транспортът от и до Велико Търново.

„Няколко колеги сме гледали репортажа, независимо един от друг, и някак си стана тема на разговор в деня и решихме да направим подарък на това семейство, да осъществим една детска мечта, да поканим семейството да прекара седем дена за една незабравима почивка, надяваме се. Впечатли ни това, че майката Анета с такава сила и борбеност се грижи за тези деца, води ги на училище, впечатли ни духа на жената и децата, че приемат нещата съвсем нормално”, каза мениджърът на хотел Деница Бахарова.


Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2020 milostiv.org
airbgstat.info