Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Деца от Добрич изработиха сувенири и ги подариха на българското училище в Йоханесбург

Author: Агенция \"Фокус\" | 31.08.2015

Деца от Добрич изработиха сувенири и ги подариха на българското училище в Йоханесбург Деца, които участват в съвместния проект „Български искрици” на Регионалния исторически музей в Добрич и „Българска шевица” ЕООД, са изработили сувенири от „жива” вълна и прежда, това съобщи Магдалена Петрова, един от инициаторите и координаторите на проекта, предаде кореспондентът на Радио „Фокус” – Варна.

Сувенирите вече са изпратени на децата от българското училище в Йоханесбург. В най-големия град в Република Южна Африка са създадени Българско неделно училище „Слънчо” и Български културен и християнски център. В следващите месеци екипът на „Български искрици” ще подготви още подаръци под формата на звукови файлове с български песни за децата от български училища в различни градове на Европа, като Саарбрюкен, Германия, Братислава, Словакия и други места. Магдалена Петрова сподели също, че проектът е получил покана за гостуване през есента в Шанхай, Китай, където пред чуждестранна публика ще могат да бъдат представени трите модула „Средновековна работилница”, „Силата на българското слово” и „Магията на българската шевица”.

На този етап екипът на проекта търси възможност за осигуряване на финансирането за това представяне на българската култура в далечната азиатска страна. Първите стъпки за популяризиране на българската култура зад граница бяха поставени миналия месец с гостуването на деца и преподаватели в молдовския град Тараклия. Университетът там е получил като подарък от българските гости автентична носия от сливенския край. Ивелина Романова от РИМ – Добрич, сподели, че по време на посещението в Молдова, когато децата по един импровизиран начин са представили сътвореното от тях в рамките на проекта от неговото начало през ноември миналата година.


Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2021 milostiv.org
dgamalova