Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

30 деца в Бургас станаха плувци чрез безплатен курс по плуване

Author: http://chernomorie-bg.com/ | 30.08.2016

30 деца в Бургас станаха плувци чрез безплатен курс по плуване30 бургаски деца овладяха успешно азбуката на плуването. Те завършиха безплатния курс по програмата на Община Бургас - "Двигателна култура, спорт и здраве - начално обучение по плуване". Децата получиха сертификати и грамоти, а награждаването се състоя на плувен комплекс "Флора".

Инициативата стартира по идея на кмета Димитър Николов, който изиска от спортните клубове, ползващи общинската база, да въведат безплатни обучения за деца. Програмата стартира на 25 юли с актуалните за лятото спортове - плуване и тенис. През есента ще се включат и клубовете от други спортове, които се практикуват на открито или в зала.

По време на тренировките децата изучаваха четирите стила плуване. Обучението водеха треньори от всички бургаски плувни клубове. След края на програмата децата, които желаят да продължат да спортуват постоянно, могат да станат състезатели в някой от бургаските отбори.

Началното обучение по тенис на корт се проведе на игрищата в парк "Езеро". В него също се включиха десетки деца на възраст от 6 до 12 години.

Целта на общинската програма за безплатно обучение е да бъдат предоставени на подрастващите добри възможности за физически подготовка и участие в спортни игри. Това е начин да се подобри здравословното състояние на децата и да им бъдат осигурени полезни занимания за свободното


Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2020 milostiv.org
airbgstat.info