Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Ученици дариха зимни дрехи, обувки и играчки на деца с увреждания

Author: www.novjivot.info | 11.10.2016

Ученици дариха зимни дрехи, обувки и играчки на деца с увреждания Учениците от четвърти клас на СУ „Славейков“ Кърджали с класен ръководители Анета Визева сами организираха благотворителна акция и дариха зимни дрехи, обувки и играчки на децата в Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания,,Дъга“ в квартал „Веселчане“.

„Идеята идва от Антон Айвазов и Венцислав Иванов, които преди месец видели децата от дома. Съдбата им ги докосва, затова те им подарили свои играчки и решили да споделят на съучениците си за тази среща. Елена Василева пък е момичето, което предлага целият клас да организира кампания и така да бъдат подпомогнати тези деца. Помолих ги да се срещнат с ръководството и да разговарят за инициативата на класа. Те се свързали с директорката и после ми дадоха визитката й. Така аз също разговарях с нея и се уточнихме да им помогнем със зимни дрехи и обувки“, разказва класната ръководителка Анета Визева.

В благотворителната акция на класа се включили също родителите и техни близки. Така за кратко време събрали необходимото. Вчера по обед, малките добротворци заедно с учителките си Визева и Никова, лично занесоха събраното от тях дарение и се срещнаха с децата в нужда. А там ги посрещна директорката на социалното заведение Моника Йорданова. Тя сподели приятната си изненада, че деца на такава крехка възраст са се захванали с организирането на благотворителна кампания.

Целият този труд, който положиха нашите ученици, им донесе незабравимо преживяване и ги научи на повече дисциплина и най-вече на добротворство, сподели класната им Анета Визева.


Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2020 milostiv.org
airbgstat.info