Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Деца изпращат над 700 кг храни и близо 600 лева на отец Иван

Author: Дарик | 23.12.2016

Деца изпращат над 700 кг храни и близо 600 лева на отец ИванНад 700 кг хранителни продукти от първа необходимост и близо 600 лева събра кампанията на Начално училище „Васил Друмев” Пазарджик в помощ на Дома за сираци „Свети Николай” в село Нови хан, стопанисван от отец Иван.

Кампанията започва след като по Нова телевизия е излъчен репортаж от Дома, откъдето се разбира, че обитателите отново имат недостиг на храна, разказа учителката Сузи Минева. Така се ражда идеята за акция, с която да бъдат събрани храни и пари.

Идеята дават самите ученици и тя е приета с такъв ентусиазъм, че резултатът – и като сума, и като количество продукти - надминава всички очаквания. От сърце даряват и финансово осигурени хора, и такива, които трудно живеят със скромните си приходи, но съчувстват, защото знаят какво е да нямаш.

За по-малко от месец цялото фоайе на учебното заведение е напълнено с пакетирани хранителни продукти (ориз, фасул, макаронени изделия, юфка, олио, захар, брашно, сол, бисквити и др.), запазени дрехи и детски играчки, които ще бъдат дарени на най-малките в приюта. Родители са се сетили още за кори за баница и биотикви, необходими за трапезата на Бъдни вечер.

Всички 220 ученици ще изпратят в Нови хан и своите коледни и новогодишни послания - ръчно изработени картички, рисунки, писма.

Посланията им са наистина трогателни. Много от малчуганите са убедени, че да оставиш беден човек без подкрепа е все едно да го обречеш на смърт. Както и че ако правиш добро, то се връща към теб многократно.

Това отново доказва, че българинът е милосърден, човечен и добър, подчертава Минева. Безспорно събраните пари, дрехи и продукти са важни, но за нас е още по-важно хората там, които са принудени да се борят за оцеляване, да знаят, че не са сами и че обикновените хора мислят за тях.

Средствата, събрани в дарителската кутия - 588.63 лева, вече са преведени по сметка на Дома.

Цялото дарение ще бъде закарано до Нови хан от родители на първокласници в седмицата преди Коледа.


Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2020 milostiv.org
airbgstat.info