Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Пловдивски ученици с благотворителен концерт, за да помогнат на възрастни хора

Author: trafficnews.bg | 08.02.2019

Пловдивски ученици с благотворителен концерт, за да помогнат на възрастни хораУченици в Пловдив организират благотворителен концерт, с който ще помогнат на възрастни хора в града под тепетата. Инициативата е на средно училище „Христо Г.Данов“, а събитието се организира за втора поредната година. Участниците в него са Вокална група „Веселите ноти“ и Подготвителната група към училището, която е с разширено изучаване на музика. Идеята се ражда миналата година на младия преподавател по музика в училището Михаил Тодоров. Въпреки все още крехкия творчески път на ВГ „Веселите ноти“, младите таланти не спират да мечтаят и да стъпват смело в света на музикалното изкуство.

През 2018г. организират своя първи концерт в Културен център-музей „Тракарт, който минава под голям интерес. Това ги кара да продължават да мечтаят и да искат да се развиват. Включват се и в инициативата организирана от община Пловдив район Северен „Бъди независим! Северен е срещу дрогата“, а част от участниците в групата вече са носители на призови места от национални фолклорни конкурси.

Тази година учениците и техният преподавател решават да превърнат своя годишен концерт в благотворителен. Каузата, която са избрали да подкрепят е Дома за възрастни хора „Свети Василий“ в Пловдив. Събитието ще се проведе на 14.02.2019г. в театралния салон на Военния клуб от 18.00 часа, вход 5 лева. Цялата сума, която успеят да съберат ще бъде дарена на Дома за възрастни хора „Свети Василий“ Пловдив. Специални гости ще бъдат прекрасните танцьори от ансамбъл „Седенчица“,а младите таланти от СУ „Христо Г.Данов“ се надяват да успеят да привлекат повече привърженици към каузата си.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2021 milostiv.org
dgamalova