Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Деца помагат на деца мина и през Варна

Author: offnews | 25.11.2016

Деца помагат на деца мина и през Варна Малко след 15 часа престъпваме прага на голяма къща в един от по-новите квартали на Варна. Сградата е дом за 10-ина деца, а в двора на имота има още един Център за настаняване от семеен тип. Нашата среща беше с децата от по-предната къща, като по-късно към компанията с дечурлига се появиха и тези от другото ЦНСТ.

Велико Великов е доброволецът от Съвета на децата, дошъл, за да се запознае с хлапетата от ЦНСТ-то. Заедно с Велико бяха дошли още двама негови връстници, с които децата да пишат домашни.

От всички наши срещи до момента чрез кампанията "Деца помагат на деца" разбирахме, че най-сложно за децата в училище е математиката и английския език, което си е нормално за всички деца. При тях проблем е не толкова материята, а нещата, които децата трябва да наваксват заради факта, че родителите им са ги неглижирали дълги години.

Целта на кампанията "Деца помагат на деца" е младежи от Съвета на децата да посещават деца в грижа, да общуват повече заедно, да пишат домашни или просто да си поиграят за час-два.

В продължение на над един час децата си поговориха за най-големите си затруднения в училище, а оказа се децата от Центъра бяха доста по-любопитни и задаваха повечето въпроси по време на срещата.

"Какво ще учиш?", "Какво ще работиш?", "Какво си работил?" и все такива житейски питанки. По този начин децата търсят едно - примери за подражание и е похвално, че се опитват да ги намерят.

Държавата се е погрижила за това децата да получат дом и образование, но на едно хлапе често му липсва примерът на "баткото" или "каката", която се превръща в модел за подражание за по-малките.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2020 milostiv.org
airbgstat.info