Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Деца помагат на свой съученик в битката с левкемията

Author: Нова телевизия | 07.06.2019

Деца помагат на свой съученик в битката с левкемиятаДецата от 112 СУ в София помагат на свой съученик в битката с левкемията. Кампанията „ВСИЧКИ ЗА АЛЕКС” цели да събере пари, за да спаси детето. 12-годишният Алекс е диагностициран с остра прекурсорна в лимфобластна левкемия. За съжаление, детето не се повлиява от химиотерапия и е необходимо извършването на скъпоструваща операция в Германия.

„Искаме да върнем усмивката на Алекс. Искаме да го върнем отново на училище. Искаме да му дадем шанс отново да е на терена с любимия си футболен отбор и да играе с нас в парка. Надяваме се парите да се съберат бързо, за да помогнем на Алекс ”, разказва майка на съученик на Алекс.

Всички негови съученици носят фланелка с надпис „Алекс, ние сме с теб”. За да изразят подкрепата си, децата са написали послания към него в тетрадка, която ще му подарят.

Началният учител на Алекс призова всички да помогнат на момчето: „Искам да му кажа, че той е в моите мисли и там го виждам като един голям и силен мъж, който е вдигнал купата по футбол на България. Призовавам хората в цяла България и извън нея да му пожелаят здраве, да го подкрепят с добра дума, със средства, така че това заболяване да остане в миналото”.

„Алекс, ти си едно умно момче със силен характер и аз съм сигурен,че ти ще се пребориш с това предизвикателство в твоя живот. Всички сме с теб, много те обичаме и те чакаме отново сред нас”, каза класният ръководител на Алекс Тони Вълчев.

Може да помогнете на Алекс тук.


Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2020 milostiv.org
dgamalova