Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Благородни младежи трогнаха възрастна жена

Author: БТВ | 27.01.2016

Благородни младежи трогнаха възрастна женаКато доказателство, че животът не може да е поредица от лоши новини, няколко случая в последните седмици връщат вярата в доброто. Още по-хубавото е, че основни герои в тези истории са младежи.

В Стара Загора 15-годишната Мария спаси шофьор на тролейбус.

Във Варна пък неколцина дванадесетокласници не само помогнаха на възрастна жена, която си счупи крака в поледицата, а я трогнаха дотолкова, че тя изпрати благодарствено писмо на училището им.

В писмото си 62-годишната Пенка Михайлова описва инцидента, при който е получила счупване и е изпаднала в безпомощно състояние. Когато се осъзнала обаче, била заобиколена от петима младежи, които ѝ оказали помощ, успокоили я и повикали линейка.

"Помагайки ми по такъв всеотдаен начин и с явното желание да облекчат моментното ми страдание, те стоплиха сърцето ми в този студен януарски ден и ме трогната в с човечността си"
, пише възрастната жена до директорката на гимназията, в която учат петимата младежи: Димитър Иванов, Наталия Николова, Николай Белчев, Виктория Тодорова и Галин Горнев.

"Тръгнах да ставам, обаче не мога... Донесоха ми един стол. И просто съм им толкова благодарна, защото мина една възрастна жена, един мъж, никой не се притече, викам: "Браво на децата", разказва сега пред камерата ни Пенка.

"Не може просто да подминем нещо такова. Видяхме, че жената не може да се справи със ситуацията, дори да можеше, малко помощ никога не е излишна", споделя Виктория.

"Ако аз съм на нейно място, също би било редно някой на мен да помогне",
казва Наталия.

"Като видях, че е обградена от тия мили деца... Те грижовни, едните я държат от едната страна, другите – от другата, успокояват я. След като има такива възпитани деца, обществото ни трябва да е спокойно", уверен е съпругът на Пенка Атанас.


Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2020 milostiv.org
airbgstat.info