Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Детското отделение в Свищов грейна след благотворителна акция

01.07.2016

Детското отделение в Свищов грейна след благотворителна акцияДетското отделение на МБАЛ „Димитър Павлович” бе ремонтирано от доброволци, членове на американската неправителствена организация „Хана Проджект”. Средствата за ремонта на стойност 7 200 лева бяха предоставени от организацията, а положеният труд на групата беше напълно доброволен. Катрин, Холи, Кейси, Доти, Алън, Уйлям и Дерън Уокър - който е ръководителят на групата, за 4 дни преобразиха Детско отделение до неузнаваемост.

С дарените средства и благотворителния труд, бяха боядисани коридора и 10 болнични стаи ( 6 в юношески сектор и 4 в кърмачески), бяха закупени нови легла, матраци и обзавеждане за стаите, както и мебели за столовата. Леглата са с ново постелячно бельо, което за жалост е крайно недостатъчно, сподели началникът на Детско отделение д-р Николаева. За да се обнови изцяло бельото, трябва да има по няколко комплекта, а това за сега не е така.

Д-р Николаева сподели, че е впечатлена от усмихнатите и трудолюбиви американци, които благотворително и от сърце подобриха условията в болничното отделение, за нашите деца. Тя изрази благодарност към Лидия и Тим Отри, за съдействието в контакта с благотворителната организация, както и на Фондация „Ангели от Лим” за закупените над матрачни, непромокаеми стелки за матраците, които със сигурност ще удължат живота на новите матраци. Д-р Николаева благодари и на Община Свищов за подкрепата и помощта, оказана при обръщането и изолацията на прозорците и вратите в болничните стаи. „След този ремонт, остава да бъдат ремонтирани манипулационните, за да можем да кажем, че Детско отделение е напълно обновено. Надяваме се и за там да откликнат хора с добри сърца!” – си пожелаха медицинските служители.

На прощалното парти за изпращане на доброволците, кметът Генчев им поднесе благодарствен адрес и подаръци емблематични за Свищов. Той благодари на „Хана Проджект”, за благотворителните инициативи през последните няколко години в Свищов, а към доброволците се обърна с думите: „Подкрепата, която оказвате към децата на гр.Свищов през последните няколко години, говори много за вашата благородна мисия, в полза на общество. Искрено се надявам, нашето приятелство да продължи и за напред! Сигурен съм, че вече носите Свищов в сърцата си!”


Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2020 milostiv.org
dgamalova