Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Защитник от ЦСКА помогна на 9-членно семейство

Author: www.dunavmost.bg | 18.07.2016

Защитник от ЦСКА помогна на 9-членно семейство Съдбата на деветчленното семейство Маринови трогва до сълзи футболиста от ЦСКА Кирил Динчев и съпругата му Мая.

Без да се замислят, двамата решават единодушно да помогнат на семейството с каквото могат, разказва BG on Air.

"Решихме да помогнем, по какъвто и да е начин като не знаехме реално каква точно е ситуацията. Когато дойдохме тук видяхме всъщност едни хора, които са изключително подредени, изключително възпитани с едни прекрасни деца, които са изпаднали в една ситуация, която въобще не е приятна", коментира Динчев.

"Все пак много се радвам, че има хора, които раждат деца на тази държава и то толкова много и в същото време смятам, че държавата трябва да поеме своята позиция и да им помогне", добави Динчев.

"Първо решихме да им помогнем с обичайните неща - с дрехи, едно колело подарихме, малка финансова помощ и сега днес донесохме играчки. В този момент искам специално да благодаря на целия ми отбор ЦСКА, на Милена Копчева, на съпругата ми и на Михаел и Любомира Петрови, които се включиха в събирането и помагането на тези средства", посочи Кирил.

"Това което правим в момента, не мога да кажа че е нищожно, но е малко в сравнение с това, което наистина е необходимо на това семейство, а това е именно намирането на жилище в подходящ за тях район", добави още той.

Въпреки това радостта в малката стая на семейство Маринови е огромна."Тук от няколко дена вкъщи е една веселба, защото все пак не всеки ден можеш да видиш футболист от ЦСКА. Дори и на стадиона да отидеш да му стиснеш ръката, а той дойде в нас, седна разговаряхме като най-нормален човек, като близки хора ни прие."

Кирил решава да мине отвъд материалното и да сбъдне детската мечта на баткото в семейството - 16-годишният Радослав.

"Миналият път, когато бяхме тук говорихме, че мечтата му е да тренира бокс и за това сега ние организирахме неговите тренировки, неговото начално обучение", добави Кирил.

Посещението в залата не закъснява и 16-годишното момче, успя да осъществи големия си блян – да бъде като големите боксьори и да стъпи на ринга.

"Значи, Ради, сега ще ти покажа основите - А и Б както се казва. Ляв и десен прав..ляв прав, десен прав", започна треньорът Иван Вакича.

"Като го гледам как удря балтиите – добро боксьорче ще излезе от него, просто трябва да е постоянен и да има желание да тренира. Добре се справя, удря точно – добре удряше по лапите … целеши ги и като за начало е добре", добави той.

А след първата тренировка Радослав беше категоричен, ще идва всеки ден, за да преследва целите си и вярва, че един ден той ще е новият Кубрат Пулев.


Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2020 milostiv.org
airbgstat.info