Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Доброволци дариха пациентски лифтер на център за младежи с множество увреждания

Author: БНТ | 30.01.2018

Доброволци дариха пациентски лифтер на център за младежи с множество уврежданияДневният център за младежи с множество увреждания "Слънчевата къща" във Варна вече разполага с лифтер – уред, който пести усилия при преместването на трудноподвижни пациенти. Той е дарение от младежката доброволческа организация "Делфините".

Доброволците от "Делфините" не просто даряват средства, но и задължително проследяват резултата от своите каузи в действие.

Габрина Стойчева, доброволец: "Не може да се опише. Когато видиш и ти труда си, с който си събрал тези пари, да са вложени в нещо толкова полезно и как работи и колко всъщност помага. Просто е супер специално."

Пациентският лифтер променя живота на тези, за които простото изправяне или преместването от леглото в инвалидната количка е резултат на усилията на двама или трима души.

Александра Палашева, социален асистент: "Когато получихме този подарък – лифтера, се чувстваме малко по-сигурни и е малко повече облекчен нашият труд, защото тези неща ги извършвахме на ръка."

Има и друг аспект на помощта, която уредът оказва – повече комфорт на самите пациенти.

Дони Кабакова, управител: "Както и да погледнем, уважението на личността не предполага друг да носи отговорност – пълна, дори и за въпросните две минути пренасяне. Лифтерът е средство всъщност лицето да се чувства уважено."

Доброволците имат още един съществен принос във всекидневната работа на центъра – със събраните от тях средства са купили консумативи за машината за изработване на значки. Работата с нея е смес от трудова терапия, опит за социално предприятие и просто – повод за много забавление.


Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2021 milostiv.org
dgamalova