Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Милостивци внесоха уют в дома на Милена и мъжа й

Author: Милостив | 23.01.2017

Милостивци внесоха уют в дома на Милена и мъжа й Духът на християнското милосърдие в нашата родина е жив и търси поле за изяви. Едно от най-близките доказателства за това е именно случаят от миналата седмица на бедното семейство от Бургас, което помоли за помощ. Много скоро след публикувания апел в Милостив в помощ на Милена от Бургас и мъжа й, които живеят в мизерия и глад, беше организирана социална помощ от бургаски милостивци.

Те върнаха усмивката на Милена, която живее в бургаския ж. к. „Меден рудник“ и гледа тежко болния си съпруг, който е на легло след прекарани три инсулта. Жената имаше нужда от храна, дрехи, мебели. Млади момчета събраха ударна бригада, която преобрази жилището на Милена само за няколко часа.

Ново обзавеждане, дрехи и храна зарадваха бургазлийката, която беше на прага на отчаянието.
Създателят на групата Шофьори Бургас Станислав Тенев организира акция по пренасянето на новата покъщнина на семейството, която бе дарена от добри хора. Само за минути се отзоваха и младите патриоти от ОЗБГ, които помогнаха за транспортирането на мебелите от „Зорница“ в „Меден рудник“.

„Махнахме старите, вкарахме новите, сглобихме ги. Разбрахме, че не малко хора са занесли храна. За много кратко време успяхме да помогнем на семейството, което живееше в нечовешки условия. Занесохме и компютър, и други мебели за кухнята и съседната стая. След нашата намеса апартаментът придоби по-нормален вид и със сигурност се превърна в едно по-добро място за живеене”, казаха момчетата.


Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2021 milostiv.org
dgamalova