Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Ползата от доброволчеството

18.05.2016

Ползата от доброволчествотоДоскоро България е била в дъното на класацията за доброволческа активност в Европейския съюз според изследване на Евробарометър. Тази негативна статистика вече е променена. Една от причините са онлайн платформите, в които желаещите да станат доброволци могат лесно да открият своите каузи. В Timeheroes например са регистрирани над 25 хиляди българи, взели участие в над 900 инициативи. Защо е важно да има доброволци?

Стъпка по стъпка Андрей отмерва крачките си към успеха. Израснал по домовете, не успял да завърши училище - днес 22-годишното момче е съвсем близо до дипломата за средно образование. Заради усилията на Мария - доброволец във Фондация "Стъпка за България".

- Андрей Андреев
По какво закъсах - по математика и този ментор Мария ми помагаше много, благодарение на нея аз си взех успешно изпита и сега продължаваме напред за матури.

Ирина е ментор на младежи в неравностойно положение вече повече от две години. Всяка неделя тя отделя от времето си и за социалната кухня към храма "Свети Пророк Илия". Кухнята има нужда от средства за ремонт, за да не пострада някое от десетките деца доброволци.

- Ирина Иванова - доброволец
В един период от живота си си помислих колко много имам аз и колко нужди имат хората около мен и колко хора в нужда срещам и съзнателно започнах да търся каузи.

Гергана наистина се вълнува, докато ни обяснява какво осмисля решението ѝ да се занимава с доброволчество.

- Гергана Кичева - Фондация "Стъпка за България"
Един младеж много щастлив ми каза - намерих си квартира, много съм щастлив, вече съм самостоятелен. И аз си помислих - той ми се обади - на мен, за да се похвали, не за да поиска помощ и е постигнал нещо благодарение на нас.


Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova